Πότε θα πληρωθούν τα 600 ευρώ στους επιστήμονες

πότε-θα-πληρωθούν-τα-600-ευρώ-στους-επιστ-1032380

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες αναφορικά με το επίδομα των 600 ευρώ προς τους επιστήμονες, εν μέσω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, εντός της επόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα ξεκαθαρίζει τον τρόπο πληρωμής των επιστημόνων και αναμένεται να λάβουν τα 600 ευρώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι την Τρίτη θα πληρωθούν τα 800 ευρώ πάνω από 105.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν είτε έχουν πληγεί, με το συνολικό κονδύλι να ανέρχεται σε 84 εκατ. ευρώ. Συνολικά έχουν πληρωθεί τα 800 ευρώ σε 686.000 εργαζόμενους.

Όσον αφορά στο πότε θα καταβληθούν τα 600 ευρώ, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως οι πληρωμές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. “Την επόμενη εβδομάδα θα βγει η υπουργική απόφαση για το πώς θα πληρωθούν τα 600 ευρώ επιστήμονες. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Με εκτίμηση χρονοδιαγράμματος την μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται να πληρωθούν”.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει και η υποβολή αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων από τους 160.000 νέους δικαιούχους εργαζόμενους που προστέθηκαν στις κατηγορίες που θα πάρουν τα 800 ευρώ, καθώς η σχετική υπουργική απόφαση πήρε ΦΕΚ. Θέμα ημερών είναι και η έναρξη των αιτήσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες που απασχολούν έως 20 εργαζόμενους, καθώς ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία από τη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι δηλώσεις από τους μακροχρόνια άνεργους που βρίσκονται στην ανεργία μεταξύ 12 και 24 μήνες, προκειμένου να λάβουν από τον ΟΑΕΔ το έκτακτο εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ. Οι πρώτες πληρωμές εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook