Πότε θα κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης

πότε-θα-κάνει-εκλογές-ο-μητσοτάκης-1505116

Το ερώτημα πλέον πλανάται πάνω από τον δημόσιο βίο: θα αντέξει ο Μητσοτάκης έως την άνοιξη του 2023 ή θα συρθεί νωρίτερα σε εκλογές; Δύσκολη η απάντηση για όσους δεν έχουν έφεση στην αστρολογία.

Μια μεθοδολογία προσέγγισης που ενδείκνυται κατά τη γνώμη μου να ακολουθήσουμε είναι, αντί για τη μαντική, να στραφούμε στα υπαρκτά δεδομένα. Και στο τέλος να εξάγουμε τα συμπεράσματα.

Για το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών λοιπόν έχουμε τα εξής.

Υποκλοπές έγιναν. Πολλές «ιδιωτικές», τουλάχιστον μία και με τη σφραγίδα της ΕΥΠ.

Για την τεράστια πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι αναμφισβήτητο ότι ο Μητσοτάκης γνώριζε για τις υποκλοπές. Στην καλύτερη περίπτωση για τον ίδιο. Γιατί στη χειρότερη,η κοινή γνώμη πιστεύει ότι είχε και εμπλοκή.

Αν γνώριζε λοιπόν,σε μεγάλο βαθμό διέθετε και κάποια ενημέρωση για το περιεχόμενο των υποκλοπών. Τι συζητούσε δηλαδή ο ένας αξιωματούχος με τον άλλο, ο ένας υπουργός πιθανόν με κάποιον επιχειρηματία, ο «δελφίνος» με τον τάδε ή τον δείνα,κλπ.

Χωρίς ιδιαίτερη δόση φαντασίας μπορούμε να ήμαστε βέβαιοι ότι αυτές οι «ιδιωτικές» συνομιλίας είναι απίθανο να αφορούν ζητήματα κινηματογράφου και λογοτεχνίας, εκδρομικές αποδράσεις και προβληματισμούς για το «που πηγαίνει η ζωή και ο κόσμος».

Πιο λογικό είναι να αφορούν θέματα διακυβέρνησης, «μύχιες» σκέψεις, ακόμη και «ντηλαρίσματα» και κάθε είδους παρασκηνιακά νταραβέρια. Εκτός αν ορισμένοι νομίζουν ότι ζούμε σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.

Που βρίσκεται λοιπόν τώρα όλο αυτό το υλικό; Γιατί είναι δεδομένο ότι κάπου βρίσκεται. «Πρωτόκολα καταστροφής» δεν συνηθίζονται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Πάμε λοιπόν στο πρώτο ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει από τα προηγούμενα. Στα χέρια «γνωστών – αγνώστων» υπάρχει «καυτό» υλικό συνομιλιών που έχει τη δυνατότητα να τινάξει την κυβέρνηση στον αέρα. Μαζί με τους σχεδιασμούς Μητσοτάκη. Αρα ο Πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη σε μια ιδιότυπη κατάσταση ομηρίας.

Και ο πρώτος που το γνωρίζει είναι ο ίδιος. Εξού ο οξύς τόνος και ο εκκωφαντικός εκνευρισμός που χαρακτηρίζει τελευταία τις δημόσιες παρεμβάσεις του. Μιλάει και κοιτάζει με αγωνία δεξιά – αριστερά μην πεταχθεί καμμιά κασέτα.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα η επιλογή του χρόνου των εκλογών αποτελεί μια πολυτέλεια που δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Κ. Μητσοτάκης. Το επόμενο διάστημα,θα άγεται και θα φέρεται από τις διαθέσεις (και τις παρασκηνιακές πιέσεις συμβιβασμού) που θα επιλέξουν οι «Αρχοντες των Δαχτυλιδιών».

Με το πρώτο «κελάιδισμα», με τον πρώτο υπουργό που θα ακούγεται dolby-stereo να απαγγέλλει το follow the money, η κυβέρνηση θα είναι ήδη παρελθόν.

Γράφει ο Θανάσης Τσεκούρας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook