Πότε θα ισχύουν τα νέα μέτρα – Τι θα γίνει για ανεμβολίαστους και τα σούπερ μάρκετ

πότε-θα-ισχύουν-τα-νέα-μέτρα-τι-θα-γίν-1079005

Τα νέα μέτρα που ουσιαστικά βάζουν στην άκρη της κοινωνίας τους ανεμβολίαστους θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση. Οι τελευταίες πληροφορίες για το πότε θα ισχύουν. Τα σούπερ μάρκετ φαίνεται να μένουν εκτός.

Lockdown για ανεμβολίαστους ανακοινώνει σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μαζί με την καθηγήτρια Αναστασία Κοττανίδου. Θα παρουσιάσουν το τι θα ισχύσει στην ψυχαγωγία αλλά και στην εργασία το φθινόπωρο.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιλέγει… lockdown για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε μπαρ και εστιατόρια και θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι την τσέπη για να πληρώνουν τα τεστ που θα πρέπει να κάνουν για να πηγαίνουν στη δουλειά.

Στα εμπορικά καταστήματα, υπάρχουν σκέψεις να γίνει ισχυρή σύσταση για τη χρήση διπλής μάσκας.

Στους κλειστούς χώρους μπαρ, εστιατορίων, καφέ, νυχτερινών κέντρων και γηπέδων θα μπορούν να μπαίνουν μόνο οι πολίτες που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει ενδεχόμενο σε θέατρα και σινεμά οι ανεμβολίαστοι πολίτες να πρέπει να έχουν κάνει τεστ 48 ωρών και να φορούν μάσκα. Δεν αποκλείεται επίσης να μπει όριο στους πελάτες που θα μπαίνουν στα μαγαζιά.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα υποχρεούνται σε rapid test κάθε εβδομάδα. Θα το πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει σήμερα από πότε θα ισχύσουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Άλλες πληροφορίες λένε ότι η ισχύ τους θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου κι άλλες από τις 13 του μήνα, μαζί με το άνοιγμα των σχολείων.

Πολύ πιθανό είναι να ανακοινωθεί η επαναφορά για καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους για όλους εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους.

Οι ειδικοί επιμένουν στη σωστή επιλογή μάσκας, με τις απλές υφασμάτινες να μην προκρίνονται εν μέσω κυριαρχίας της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Σχετικά με τα σουπερμάρκετ, ενώ υπήρξαν στις αρχές Αυγούστου πληροφορίες για περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους, τα σενάρια αυτά φαίνεται πως απομακρύνονται καθώς ανακύπτουν δυσκολίες εφαρμογής στην πράξη. Θα ισχύουν, πάντως, μέτρα, όσον αφορά σε χωρητικότητα και δεν αποκλείεται να υπάρξει σύσταση για διπλή χρήση μάσκας.

Πηγή: ieidiseis.gr

One thought on “Πότε θα ισχύουν τα νέα μέτρα – Τι θα γίνει για ανεμβολίαστους και τα σούπερ μάρκετ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook