Πότε θα ειδοποιηθούν με SMS όσοι μπορούν να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου

πότε-θα-ειδοποιηθούν-με-sms-όσοι-μπορούν-1235998

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους, όσοι πολίτες δικαιούνται την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσαν σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού ανοίγει μία μέρα αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου και δικαιούχοι είναι περίπου 285.000 άτομα. Σε προτεραιότητα είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι οποίοι βάσει των οδηγιών μπορούν να κάνουν ακόμα και τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση την τρίτη.

«Αναμένονται οι τελευταίες διευκρινήσεις, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή την επόμενη, για το ποιες ηλικίες θα κάνουν την τρίτη δόση», είπε ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε πως «το διάστημα μεταξύ των δόσεων θα οριστεί από την Επιτροπή, αλλά θα είναι 6- 8 μήνες».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι εμβολιάστηκε ο Παύλος Πολάκης, το χαρακτήρισε «πολύ θετικό» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα επηρεαστεί κόσμος στα Σφακιά, όπου είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού».

Όσο για τα σχολεία, είπε πως, «αν όλοι συμφωνήσουμε ότι θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θα πρέπει μέχρι να γίνει μια βαριά γρίπη, απαιτούνται μέτρα όπως αυτά που θα εφαρμοστούν».

Για τον εμβολιασμό των παιδιών 12- 17 ετών, εξήγησε πως 100.000 παιδιά έχουν εμβολιαστεί, χωρίς και παρενέργεια και παρατήρησε πως «σιγά –σιγά ότι και οι παιδίατροι συμμετέχουν στον εμβολιασμό». Απαντώντας στο ερώτημα αν θα κάνουν οι ίδιοι οι παιδίατροι το εμβόλιο στα παιδιά, είπε πως «θα το δούμε επιχειρησιακά».

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε επίσης ότι η τιμή για τα rapid test θα είναι στα 10 ευρώ και εξήγησε ότι η διατίμηση θα γίνει τις επόμενες ημέρες και η τιμή θα ισχύσει από 13 Σεπτεμβρίου.

iefimerida.gr

One thought on “Πότε θα ειδοποιηθούν με SMS όσοι μπορούν να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου

  1. Προσοχή ! ΕΠΕΙΓΟΝ. Η Αμερική υιοθετεί την Τρίτη δόση εμβολίου καθώς κρίθηκε επικίνδυνη ! Γιατί δεν μας ενημερώνουν ? Το σούργελο γκαβός σχοιζοφρενης θέλει να εμβολιαστεί τους Έλληνες Τρίτη φορά για να καταναλώσει τα εμβόλια που του έμειναν λόγω άρνησης του λαού να εμβολιαστεί. Αν τα πετάξει θα γίνει χαμός, ήδη έδωσε στη Ρουαντα 2.000.000 τα υπόλοιπα η θα τα πετάξει η θα τα σπρώξει σε εθελοντές μελοθανατους ηλίθιους που θα τσιμπήσουν. Επαναλαμβάνω η Αμερική δεν κάνει Τρίτη δόση και οι καραγκιοζηδες που τα λένε στα κανάλια λένε ψέματα, ψάξτε το εσεις, δεν ειστε μωρά !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook