Πότε θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης – Νοέμβριο ξεκινούν οι αιτήσεις

πότε-θα-δοθεί-το-επίδομα-θέρμανσης-νο-933155

Πρεμιέρα, με τιμή στο 1,14 ευρώ το λίτρο, έκανε το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αττική και 1,25 με 1,35 στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά.

Τιμές που είναι αυξημένες κατά τουλάχιστον 40% με 45% σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Πρεμιέρα όμως δεν έχει κάνει ακόμη, και απ’ ότι φαίνεται θα αργήσει να κάνει, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταβάλει προσπάθειες έτσι ώστε ν’ ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση εντός Νοεμβρίου, δηλαδή περίπου έναν μήνα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι είχαν ξεκινήσει οι αιτήσεις τον Δεκέμβριο, ενώ οι πρώτες πληρωμές των επιδομάτων πραγματοποιήθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθεί η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης πριν από τα Χριστούγεννα.

Το επίδομα θέρμανσης έχει φέτος διπλασιασθεί με περισσότερους από 1 εκατομμύριο να είναι οι δικαιούχοι. Υπενθυμίζεται ότι φέτος έχει αυξηθεί η τιμής βάσης από τα 220 ευρώ στα 300 ευρώ καθώς επίσης έχουν αυξηθεί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ωστόσο για άλλη μια χρονιά οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα πρέπει να βάλουν την διπλάσια ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης σε αξία για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Εκτός από το επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης, επιδότηση μπορούν να λάβουν και όσοι χρησιμοποιούν υγραέριο και καυσόξυλα. Επιδότηση επίσης θα έχουν όλοι για το ηλεκτρικό ρεύμα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες αλλά και για το φυσικό αέριο.

Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να βγει και η υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook