Πότε θα ανοίξει η Μύκονος – Πότε λήγουν τα μέτρα του lockdown

πότε-θα-ανοίξει-η-μύκονος-πότε-λήγουν-1254263

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί εδώ και λίγες ώρες με την είδηση ότι τελειώνει το lockdown στη Μύκονο την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τέτοια εικόνα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για το lockdown στη Μύκονο. Άλλωστε τα επιδημιολογικά στοιχεία θα τεθούν σε συζήτηση αύριο.

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της Μυκόνου έγινε το περασμένο Σάββατο από τη ΓΓΠΠ, με διάρκεια ισχύος μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Ιουλίου. Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης μέσα στην εβδομάδα.

Όπως είναι φυσικό όλοι θέλουν να υπάρχει βελτίωση στα δεδομένα και από τη Δευτέρα το νησί να επιστρέψει στη μουσική χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από την πρώτη στιγμή, πάντως, οι επιχειρηματίες του νησιού εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο lockdown. Από την επομένη ώρα της ανακοίνωσης ήρθαν και οι πρώτες ακυρώσεις, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν την έντονη απογοήτευσή τους. Οι ίδιοι, μάλιστα, πρότειναν μια σειρά μέτρων για να μπορέσει να «ξανανοίξει» το νησί και να μην πάει χαμένη η τουριστική σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση τη Δευτέρα βάσει του ΦΕΚ τελειώνει η ισχύς των μέτρων και ότι θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και συνεπακόλουθα θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς πρότεινε υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους στη Μύκονο και ιδιαίτερα όπου υπάρχει συνωστισμός όπως στη Χώρα του νησιού αλλά και την ανανέωση του Green Pass ανά 72 ώρες.

Τα μέτρα που ισχύουν για τη Μύκονο

Αξίζει να σημειωθεί πως στο νησί της Μυκόνου έχουν τεθεί αυστηροί περιορισμοί από το περασμένο Σάββατο λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook