Πότε πρέπει να πίνεις τον καφέ, πριν ή μετά το πρωινό

πότε-πρέπει-να-πίνεις-τον-καφέ-πριν-ή-μ-1119320

Ο καφές είναι μια αγαπημένη πρωινή συνήθεια για πολύ κόσμο ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν να πιουν και τον δεύτερο καφέ τους προς το απόγευμα. Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν πότε είναι το καλύτερο να πίνουν τον πρωινό τους καφέ, πριν ή μετά το πρωινό.

Η απάντηση είναι πάντα μετά ακόμη κι αν σας φαίνεται δύσκολο. Αυτό το αποτέλεσμα έδειξε μια έρευνα από το Κέντρο Διατροφής, Άσκησης & Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου του Μπαθ. Για την έρευνα εξετάστηκε η επίδραση του διακοπτόμενου ύπνου και του πρωινού καφέ σε μια σειρά διαφορετικών μεταβολικών δεικτών.

Μετά από δοκιμές σε άτομα που κατανάλωσαν καφέ αμέσως μόλις ξύπνησαν και πριν το πρωινό, έδειξαν ότι ο δυνατός καφές που καταναλώθηκε πριν το πρωινό γεύμα αύξησε το μεταγευματικό γλυκαιμικό φορτίο κατά περίπου 50%.

«Με απλά λόγια, ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μας εξασθενεί όταν το πρώτο πράγμα που έρχεται σε επαφή με τον οργανισμό μας είναι ο καφές, ειδικά έπειτα από μια νύχτα διαταραγμένου ύπνου. Θα μπορούσαμε να το βελτιώσουμε αυτό τρώγοντας πρώτα και πίνοντας καφέ αργότερα» επισημαίνει ο καθηγητής James Betts, από το Κέντρο Διατροφής, Άσκησης και Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου Μπαθ.

news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook