Πότε «πετάμε» την μάσκα – Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας

πότε-πετάμε-την-μάσκα-τι-ανέφερε-ο-1207911

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να πετάξουμε μια και καλή την μάσκα κατά του κορονοϊού. Για αρχή μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Μάσκα στο τραπέζι, μάσκα στο ντουλάπι και φυσικά μάσκα στην τσέπη του μπουφάν.

Κάτι παραπάνω από συνήθεια έχει γίνει για τους περισσότερους από εμάς η χρήση μάσκας με τον Σωτήρη Τσιόδρα προ ημερών να σημειώνει ότι πλησιάζει η ώρα που δεν θα την αναζητάμε.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής «υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες» κάτι που το προσεχές διάστημα θα αποτελέσει και θέμα συζήτησης της ολομέλειας των Λοιμωξιολόγων.

Ποιες είναι όμως οι προϋποθέσεις για να πετάξουμε την μάσκα, πότε και πού;

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis και συνομιλώντας με τους ειδικούς αυτό δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από τον Ιούνιο. Μάλιστα πιθανότερη περίοδος είναι ο Ιούλιος και αυτό για δυο βασικούς λόγος.

Ο πρώτος είναι για να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και ο δεύτερος οι υψηλές θερμοκρασίες.

Κρίσιμο επίσης θεωρείται ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά μόνο για εξωτερικούς – ανοιχτούς χώρους.

Το πιθανότερο είναι να αποφασιστεί ότι θα εγκαταλείψουμε την μάσκα σε μια βόλτα στο βουνό ή στην θάλασσα. «Μόνο με μικρά βήματα θα πάμε στην επόμενη φάση» είπε συνομιλητής του iEidiseis, με γνώση στο θέμα, ενώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην την φοράμε για παράδειγμα σε συναυλία.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο iEidiseis ότι για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές μας πχ στην εργασία, σε μια επίσκεψη σε κατάστημα «η μάσκα θα είναι στο πρόσωπο και όχι στην τσέπη».

Και όλα αυτά με βασική προϋπόθεση ότι θα έχει υποχωρήσει αισθητά το ιικό φορτίο στην κοινωνία και πως το οποίο μέτρο «ελάφρυνσης» δεν θα θέσει σε κίνδυνο μια ολόκληρη κοινωνία.

«Να σας το πω και αλλιώς» είπε η ίδια πηγή πως «όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούμε και όσο πιο πολλοί κάνουν το εμβόλιο τότε ταχύτατα θα επανέλθουμε στις καθημερινές μας συνήθειες. Εως τότε τα δύο όπλα είναι μάσκα και εμβόλιο».

Η ουσία πάντως είναι πως η κουβέντα άνοιξε για μέτρα πρακτικά – καθημερινά που θα μας κάνουν σίγουρα να νιώσουμε πως έχουμε κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου.

Πηγή:ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook