Πότε να βάφετε τους τοίχους του δωματίου και την οροφή στο ίδιο χρώμα

πότε-να-βάφετε-τους-τοίχους-του-δωματί-1359507

Όταν βάφετε ένα δωμάτιο του σπιτιού μόνοι σας, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να πάρετε πολλές αποφάσεις, με σημαντικότερη όλων το χρωματισμό των τοίχων του. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, όμως, σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να βάφετε το ίδιο χρώμα και την οροφή του δωματίου και σε ποιες όχι; Παρακάτω θα βρείτε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις για να δείτε πότε κάτι τέτοιο ισχύει.

Μια ελαφρύτερη οροφή θα φωτίσει το δωμάτιο

Εάν ελπίζετε να φωτίσετε το δωμάτιο, ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Mikel Welch με έδρα τη Νέα Υόρκη λέει στο realsimple.com, ότι το να επιλέξετε το ίδιο χρώμα και το ίδιο φινίρισμα στους τοίχους και την οροφή μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. «Για αυξημένο φωτισμό σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, επιλέξτε έναν ελαφρύτερο τόνο στην οροφή. Ως γενικό κανόνα, θα επέλεγα ένα χρώμα 20% πιο ανοιχτό στις οροφές». Ωστόσο, εάν το δωμάτιό σας είναι φυσικά ηλιόλουστο, μπορείτε πιθανώς να προτιμήσετε το ίδιο χρώμα στους τοίχους και την οροφή.

Το να βάψετε τους τοίχους και την οροφή στο ίδιο χρώμα είναι πιο εύκολο να το κάνετε σωστά

Πάντα να προσέχετε τον υποτόνο σας όταν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα χρώματα σε ένα δωμάτιο, αναφέρει το realsimple.com. Για παράδειγμα, εάν οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε ζεστό χρώμα από τερακότα, θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα λευκό με ζεστούς τόνους για την οροφή, διαφορετικά ο χώρος θα φαίνεται λίγο παράταιρος. Εάν δεν είστε σίγουροι για την ικανότητά σας να ταιριάζετε τους υποτόνους, η επιλογή του ίδιου χρώματος στους τοίχους και την οροφή σάς θα σας βγάλει από την απορία.

Το ίδιο λευκό χρώμα στους τοίχους και στην οροφή κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο καθαρό

Εάν οι τοίχοι του δωματίου σας είναι βαμμένοι σε μια απόχρωση του λευκού, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Anita Yokota με έδρα τη Νότια Καλιφόρνια συνιστά να βάψετε τους τοίχους και την οροφή του δωματίου με το ίδιο χρώμα. «Διαφορετικά, τα λευκά θα κάνουν αντίθεση και θα φαίνεται βρώμικο», προειδοποιεί. Είναι αλήθεια, ότι το σωστό χρώμα μπορεί πραγματικά να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πιο καθαρό.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook