«Ποτέ μη λες ποτέ για νέο lockdown», προειδοποιεί ο Βατόπουλος – Θα υπάρξει τέταρτο και πέμπτο κύμα

ποτέ-μη-λες-ποτέ-για-νέο-lockdown-προειδοπο-1177609

Για την πορεία του της πανδημίας εν όψει του χειμώνα μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής τόνισε ότι πρέπει ο κόσμος να πειστεί να εμβολιαστεί και σε αυτό βοηθούν οι εικόνες, όπως τα διαγράμματα που παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

O κ. Βατόπουλος, επίσης, είπε στον ΣΚΑΪ ότι όσα τόνισαν ο Σωτήρης Τσιόδρας, για πάνω από 8.000 νεκρούς επιπλέον αν δεν εμβολιαζόμασταν, και η κ. Γκάγκα με τα διαγράμματα για τους ανεμβολίαστους στις ΜΕΘ, θα έπρεπε γίνουν σποτ στην τηλεόραση.

«Ποτέ μη λες ποτέ»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown ο κ. Βατόπουλος απάντησε «ποτέ μη λες ποτέ». Για τον χειμώνα είπε ότι είναι βέβαιο πως δεν θα είναι εύκολος. Επίσης, ο καθηγητής επεσήμανε ότι θα έχουμε και 4ο και 5ο κύμα, αλλά το θέμα είναι πόσο μεγάλα θα είναι. «Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη συμπεριφορά της κοινωνίας», τόνισε.

Δύσκολο χειμώνα προβλέπουν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών

«Καμπανάκι» και από την Ματίνα Παγώνη η οποία είπε στο Μega: «Έρχεται δύσκολος χειμώνας και δεν ξέρουμε πως θα τα βγάλει πέρα το σύστημα υγείας. Είπαμε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία. Όταν έχουμε φτάσει μόνο 60% των εμβολιασμένων τον Οκτώβριο, φυσικό είναι να λέμε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Δεν μπορεί με τίποτα να γίνει lockdown, γιατί ο κόσμος και η οικονομία προχωράνε μπροστά και δεν μπορούμε να μείνουμε εσώκλειστοι για μία ζωή επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν», είπε η κ. Παγώνη.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των παρελάσεων, τονίζοντας πως είναι πολύ επικίνδυνο να εκτιναχτούν τα κρούσματα: «Όσοι πάνε στην παρέλαση θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Τώρα πως θα κρατήσουν αποστάσεις; Δεν ξέρω. Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας να φορέσει τη μάσκα του, να κρατήσει τις αποστάσεις του και όταν τελειώσει η παρέλαση να φύγει για να πάει να φάει. Η μεγάλη κινητικότητα φέρνει αύξηση κρουσμάτων. Δεν παίζει ρόλο αν είναι εξωτερικός χώρος. Δεν μπορείς να ελέγξεις αν ο διπλανός σου είναι ανεμβολίαστος ή αν νοσεί και είναι ασυμπτωματικός. Η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη! Αυτό που μας στενοχωρεί είναι το υψηλό ιικό φορτίο και εμβολιασμοί κάτω από 50% σε πολλές περιοχές. Είναι τραγικό αυτό. Εδώ και ένα μήνα 15 θάνατοι από νέους ανθρώπους, βλέπετε πως η μετάλλαξη τρέχει και τρέχει πιο μπροστά κι από εμάς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook