Πότε επιδεινώθηκε η υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ – Οι ημερομηνίες-σταθμός

πότε-επιδεινώθηκε-η-υγεία-της-βασίλισ-1521669

Η υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες αλλά η ανησυχία έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2021, όταν πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ.

Άλλωστε, η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε- εμφανώς εξουθενωμένη, αδυνατισμένη και με μπαστούνι- στο κάστρο του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία, τη νέα Βρετανίδα πρωθυπουργό, Λιζ Τρας ενώ τους τελευταίους μήνες πολλές φορές, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει αλλάξει ή ακυρώσει επισκέψεις της λόγω σύστασης από τους γιατρούς.

Παρακάτω ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα με τις κρίσιμες ημερομηνίες που παρατηρήθηκε επιδείνωση στην υγεία της, αυτό το καλοκαίρι:

– 21 Ιουλίου: Η βασίλισσα ταξίδεψε στο Μπαλμόραλ για την έναρξη των παραδοσιακών καλοκαιρινών διακοπών της.

– 28 Ιουλίου: Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας εκπροσώπησε τη βασίλισσα στην τελετή έναρξης των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, διαβάζοντας ένα μήνυμα από τη βασίλισσα.

– 8 Αυγούστου: Το παραδοσιακό καλωσόρισμα της βασίλισσας στο Μπαλμόραλ από μια τιμητική φρουρά φέρεται να έγινε ιδιωτικά μέσα στο Κάστρο και σύμφωνα με πηγή, όπως μεταδίδει ο Guardian, «Αυτή είναι μια αλλαγή στις εκδηλώσεις για την άνεση της Αυτού Μεγαλειότητας».

– 3 Σεπτεμβρίου: Η βασίλισσα έχασε τη συγκέντρωση Braemar, τη δημοφιλή εκδήλωση των Αγώνων των Χάιλαντ, με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας να αναλαμβάνει να την εκπροσωπήσει.

– 6 Σεπτεμβρίου: Η βασίλισσα δέχτηκε τον Μπόρις Τζόνσον στο Μπαλμόραλ ώστε η Λιζ Τρας να σχηματίσει κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός. Το ιστορικό είναι πως για πρώτη φορά η 96χρονη μονάρχης εκτέλεσε το καθήκον αυτό στο καταφύγιό της και όχι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

– 7 Σεπτεμβρίου: Οι βασιλικοί γιατροί συμβούλευσαν τη βασίλισσα να ξεκουραστεί.

– 8 Σεπτεμβρίου: Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώνουν ότι η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη στο Μπαλμόραλ, με τους βασιλικούς γιατρούς να λένε ότι ανησυχούν για την υγεία της. Μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, ο Δούκας του Κέιμπριτζ, η Βασιλική Πριγκίπισσα και ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ σπεύδουν να βρεθούν στο πλευρό της.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook