Πότε χαλάει πάλι ο καιρός στην Κρήτη! Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κώστα Λαγουβάρδου

πότε-χαλάει-πάλι-ο-καιρός-στην-κρήτη-η-785248

Χαλάει για μια ακόμα φορά ο καιρός στην Κρήτη, από αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Εθνικού Αστεροσκοπείου κ. Κώστα Λαγουβάρδου.

Η πρόγνωση αναλυτικά:

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται στην χώρα μας από την Παρασκευή 05/04. Βαρομετρικό χαμηλό, κινούμενο από την περιοχή της Σικελίας προς το Ιόνιο θα επηρεάσει τη χώρα μας από το μεσημέρι της Παρασκευής 05/04 μέχρι και την Κυριακή 07/04. Η μεταβολή αυτή, θα επηρεάσει και την Κρήτη με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Τις ισχυρές βροχές, κυρίως στα νότια του νησιού, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται από αργά το απόγευμα της Παρασκευής 05/04 μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 06/04. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στις νότιες περιοχές του νησιού, όπου τοπικά η συνολική βροχή αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 χιλιοστά.
  • Τους σχεδόν θυελλώδεις (7 Μποφόρ) νότιους ανέμους στο Λιβυκό αλλά και τοπικά στο Κρητικό πέλαγος κυρίως το Σάββατο 06/04.
  • Τη μεταφορά σκόνης στην περιοχή

Στους χάρτες που ακολουθούν δίνεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 06/04 καθώς και η εκτιμώμενη μεταφορά σκόνης στην περιοχή.

Συγκέντρωση σκόνης το μεσημέρι του Σαββάτου 06/04. Τα πιο σκούρα χρώματα αντιστοιχούν σε περιοχές με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook