Πότε ανοίγουν σχολεία, καφετέριες και εστιατόρια – Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

πότε-ανοίγουν-σχολεία-καφετέριες-και-1200318

Ένα μικρό βήμα έγινε για την άρση μέτρων του lockdown και τη Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο. Ωστόσο αυτό το άνοιγμα αφήνει πίσω… υπόλοιπα, καθώς δεν ανοίγουν ακόμη τα εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης τα σχολεία ανοίγουν στις 12 Απριλίου, αφού πρώτα όμως θα έχουν έρθει τα τεστ που θα γίνονται στο σπίτι.

Στις 12 Απριλίου θα ανοίξουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ενώ όλα δείχνουν ότι τα Δημοτικά σχολεία πάνε για μετά το Πάσχα. Βέβαια ταυτόχρονα ανοίγουν τα μαγαζιά, οπότε είναι ερώτημα τι θα κάνουν οι γονείς που δουλεύουν στο λιανεμπόριο με τα παιδιά που μένουν στο σπίτι.

Δεν αποκλείεται και αλλαγή, δηλαδή να ανοίξουν τα λύκεια στις 12 Απριλίου και τα γυμνάσια να πάνε στις 19 Απριλίου, ενώ για τα δημοτικά θα εξετασθεί να ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή στις 10 Μαίου.

Ουσιαστικά η χρονιά είναι χαμένη για τους μαθητές, καθώς η τηλεκαπίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την φυσική παρουσία στις τάξεις.

Σε ό,τι αφορά καφετέριες και εστιατόρια, το άνοιγμα πάει για το τελευταίο 10ημερο του Απριλίου, δηλαδή γύρω στις 19 το μήνα ίσως και λίγες μέρες αργότερα, ενώ παραμένει θολό το τοπίο για τη μετακίνηση εκτός νομού τις μέρες του Πάσχα.

Σημειώνεται ότι αργά χθες το απόγευμα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με την οποία καθίσταται υποχρεωτικά τα rapid test για τους εργαζόμενους του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών καθώς και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook