Πότε ανοίγουν οργανωμένες παραλίες και beach bar – Πότε θα επιτραπεί η μουσική

πότε-ανοίγουν-οργανωμένες-παραλίες-κ-1042758

Πότε ανοίγουν και τι θα γίνει με τα beach bar

Όσοι αποφάσισαν να κάνουν την πρώτη τους βουτιά τις μέρες του Πάσχα με τον ανοιξιάτικο καύσωνα να «χτυπά» θερμοκρασίες ρεκόρ, διαπίστωσαν ότι οι επιλογές τους -ιδιαίτερα στη Αττική- ήταν πιο περιορισμένες, μιας και οι οργανωμένες παραλίες παραμένουν κλειστές. Το ίδιο ισχύει και για τα beach bar. Για το ζήτημα ρωτήθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο τουρισμός ανοίγει σε 10 μέρες οπότε και αναμένεται να γίνει μεγάλη άρση του lockdown και περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ενώ αίνιγμα παραμένει τουλάχιστον προς ώρας τι θα γίνει με την κατάργηση των SMS.

Μιλώντας σήμερα στο MEGA, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε:

«Προχωράμε βήμα βήμα για τις οργανωμένες παραλίες. Θα ανοίξουν, θα περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις, δεν μπορώ να σας πω ημερομηνία αυτή τη στιγμή. Να δούμε πώς θα κινηθεί η κατάσταση με την εστίαση, πλησιάζει και το άνοιγμα του τουρισμού, ας περιμένουμε λοιπόν».

Πάντως, πιο σαφής ως προς την ημερομηνία ήταν ιδιοκτήτης beach bar που μίλησε στην ίδια εκπομπή, καθώς, όπως είπε, ετοιμάζεται να ανοίξει στις 15 Μαΐου.

«Επίσημη ανακοίνωση δεν έχουμε για τις 15 Μαΐου, αλλά από όσα έχουμε ακούσει τότε θα γίνει το άνοιγμά μας. Πρέπει να κάνουμε έναν προγραμματισμό, έχουμε προεργασίες, ώστε να είμαστε έτοιμοι σύμφωνα και με τις προδιαγραφές. Το κατάστημά μας είναι για καφέ. Είμαστε από τις τυχερές οργανωμένες παραλίες, γιατί τα καταστήματα έχουν ξεχωριστή είσοδο. Εμείς δεν έχουμε ξαπλώστρες. Το καλοκαίρι υπό κανονικές συνθήκες έχουμε γύρω στις 600 ομπρέλες, αλλά τώρα είμαστε σε αναμονή» δήλωσε ο Νίκος Βενιέρης.

Ο κ. Παπαθανάσης, για τον τρόπο λειτουργίας τους, αποσαφήνισε:

«Τα καταστήματα που έχουν άδεια για να λειτουργήσουν ως εστίαση και καφέ έχουν συγκεκριμένο χώρο. Για την παραλία χρειάζεται ειδική άδεια για να λειτουργήσει πάλι με ξαπλώστρες κανονικά. Δεν επιτρέπεται να αναπτυχθούν καρέκλες πέραν του χώρου που δίνει την άδεια ο δήμος. Από τη στιγμή που είναι κλειστές οι οργανωμένες παραλίες, θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Πλέον δίνουμε απαντήσεις όταν έχουμε τις αποφάσεις».

Ο υπουργός απάντησε και σε ερωτήματα για το άνοιγμα των φροντιστηρίων, αλλά και την κατάργηση των SMS μετακίνησης.

«Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside. Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων. Η διεύρυνση του ωραρίου αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι».

Τέλος, ως προς το viral ζήτημα για την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, ο κ. Παπαθανάσης παρέπεμψε στις αποφάσεις των ειδικών τόσο για το πότε θα αλλάξει το ωράριο στην εστίασης, αλλά και για το πότε θα επιτραπεί ξανά η μουσική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook