Πότε ανοίγουν νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών

πότε-ανοίγουν-νέα-ραντεβού-για-τον-εμβ-1334603

Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, με τα ραντεβού που έχουν ήδη κλειστεί στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr και μάλιστα μέχρι το απόγευμα της Τρίτης είχαν κλειστεί 31.000 ραντεβού.

Αυτό θα αλλάξει στις αρχές Ιανουαρίου καθώς σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, στις 3 Ιανουαρίου θα φτάσει στην Ελλάδα η πρώτη μεγάλη παραλαβή των εμβολίων για παιδιά.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία: στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Για τους άνω των 60 ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι 115.000 άτομα της συγκεκριμένης ομάδας είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους και εκτίμησε ότι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι μισοί από τους 520.000 ανεμβολίαστους.

Τέλος, εξήγησε ότι ετοιμάζεται ειδική πλατφόρμα για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό προκειμένου να υποβάλλουν τα πιστοποιητικά τους και να μην τους επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.

ieidiseis.gr

One thought on “Πότε ανοίγουν νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook