Πότε αναμένεται η κορύφωση κρουσμάτων και πόσο θα κρατήσει

πότε-αναμένεται-η-κορύφωση-κρουσμάτω-1346936

Νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται η κορύφωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννη Πρασσά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο κ. Πρασσάς εξήγησε ότι “είναι φρενήρης ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, ενδεχομένως και από το τέλος της επόμενης εβδομάδας ή σε δέκα μέρες, να έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων”.

Και συνέχισε: “Θα ακολουθήσει μία… ουρά νοσηλειών. Βλέπουμε από διάφορες χώρες ότι η πίεση στα νοσοκομεία είναι αυξημένη. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα κενά ανεμβολίαστων και το ΕΣΥ είναι ήδη στο “κόκκινο”, το διακύβευμα των επόμενων εβδομάδων είναι πολύ σημαντικό”.

Ο κ. Πρασσάς επανέλαβε τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί έχουν πάρα πολύ ισχυρή προστασία απέναντι στη βαριά νόσηση. Αντιθέτως, η μετάλλαξη Όμικρον αποτελεί εξαιρετικά μεγάλη απειλή για τους ανεμβολίαστους και ειδικά για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ακούστε όσα είπε στο OPEN

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook