Προσοχή… Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

προσοχή-αλλάζει-η-ώρα-τα-ξημερώματα-τ-836722

Η θερινή ώρα θα τεθεί σε ισχύ από τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου 31 του μηνός, γυρνώντας τους δείκτες του ρολογιού μας μια ώρα μπροστά (δηλαδή τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 03.00 θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας ώστε να δείχνουν 04:00).

Η θερινή ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και η χειμερινή την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Ωστόσο, η αλλαγή ώρας δεν θα συμβαίνει για πολλά χρόνια ακόμη, αφού με απόφαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021 για τις χώρες της ΕΕ, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα. Για τα κράτη – μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Η απόφαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού για την αλλαγή ώρας θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο της ΕΕ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook