Πόσουμ κρατούσε «όμηρο» γυναίκα στο σπίτι της

πόσουμ-κρατούσε-όμηρο-γυναίκα-στο-σ-1318104

Αξιωματικοί στη Νέα Ζηλανδία έλαβαν κλήση αργά το βράδυ της Κυριακής από μια ταλαιπωρημένη γυναίκα που είπε ότι «ένα πόσουμ την κρατούσε όμηρο» στο σπίτι της στην πόλη Ντουνεντίν.

Το πόσουμ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, αφέθηκε ελεύθερο χωρίς «να του απαγγελθούν κατηγορίες».

«Όταν έβγαινε από το σπίτι της και προσπαθούσε να φτάσει στο αυτοκίνητό της, το πόσουμ την ανάγκαζε να ξαναμπεί στο σπίτι της», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Craig Dinnissen.

Όταν έφτασε η αστυνομία και πλησίασε την εξώπορτα, το νεαρό ποσούμ βγήκε από το σκοτάδι και σκαρφάλωσε στο πόδι ενός αξιωματικού. Ο Dinnissen υποψιάστηκε ότι ήταν είτε ένα κατοικίδιο που δραπέτευσε, είτε είχε χωριστεί πρόσφατα από τη μητέρα του.

Μετά τη σύλληψη του «υπόπτου», η αστυνομία παρέδωσε το πόσουμ στο καταφύγιο Signal Hill και οι υπεύθυνοι στη συνέχεια το άφησαν ελεύθερο στη φύση «για να αποτρέψει περαιτέρω παρενόχληση πολιτών».

Η κτηνίατρος και ειδικός στη συμπεριφορά των ζώων δρ Rachael Stratton είπε ότι πιθανώς το πόσουμ δρούσε από φόβο και όχι από επιθετικότητα.

«Το σύνηθες για τα περισσότερα άγρια ​​ζώα είναι να τραπούν σε φυγή. Εκτός κι αν είναι ανήλικα και ίσως ακόμα μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν τις απειλές» είπε.

Το πόσουμ μπορεί να είχε λιγότερες επιλογές για να τρέξει και να κρυφτεί, επειδή βρισκόταν σε αστικό περιβάλλον, πρόσθεσε.

Αλλά ενώ ο ανθρώπινος πληθυσμός του Dunedin μπορεί να είναι ήσυχος για άλλη μια φορά, τα ιθαγενή πουλιά, τα έντομα και τα δέντρα της Νέας Ζηλανδίας δεν μπορούν.

Τα πόσουμ έχουν καταστροφικό αντίκτυπο στη ζωή των πτηνών καθώς ανταγωνίζονται για την τροφή και τη διαμονή τους και σκαρφαλώνουν σε φωλιές για να φάνε αυγά και νεογνά. Έχουν επίσης καταστρέψει τα ιθαγενή δέντρα, ειδικά τα rātā, totara, tītoki, kōwhai και kohekohe.

Τα μαρσιποφόρα ζώα εισήχθησαν για πρώτη φορά στη Νέα Ζηλανδία από την Αυστραλία το 1837, για να δημιουργήσουν ένα εμπόριο γούνας που δεν λειτούργησε ποτέ.

Χωρίς φυσικά αρπακτικά, εκτός από τις γάτες, ο πληθυσμός τους εκτοξεύτηκε. Μια μελέτη της Landcare του 2009 υπολόγισε ότι ο πληθυσμός τους ξεπέρασε τα 47 εκατομμύρια.

lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook