Πόσο σημαντική είναι η βιταμίνη Β5 και σε ποιες τροφές μπορούμε να τη βρούμε

πόσο-σημαντική-είναι-η-βιταμίνη-β5-και-σ-1165136

Η βιταμίνη Β5, που ονομάζεται και παντοθενικό οξύ, είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη (αυτές οι βιταμίνες έχουν την ιδιότητα να διαλύονται στο νερό) και βοηθά τον οργανισμό σε πολλές λειτουργίες. Μάλιστα, συμβάλλει στην απελευθέρωση ενέργειας από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη.

Η βιταμίνη Β5 μπορεί να βοηθήσει στην καλή νοητική επίδοση, ενώ καταπολεμά και το στρες. Επίσης, βελτιώνει και τα συμπτώματα της ακμής και ενισχύει την υγεία των μαλλιών.

Η βιταμίνη β5 μπορεί να συμβάλλει σε χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και στη μείωση των τριγλυκεριδίων και μπορεί επίσης να συμβάλει στη διατήρηση της καλής υγείας των ματιών, της σωστής λειτουργίας του ήπατος και ενός υγιούς νευρικού συστήματος.

Η έλλειψη της β5μπορεί να προκαλεί μυϊκές κράμπες, κόπωση, πονοκέφαλο, στρες και ανορεξία. Η λήψη της είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτούργία του οργανισμού μας.

Σε ποιες τροφές εντοπίζεται η βιταμίνη β5;

Στο κρέας όπως είναι το βόειο κρέας, το κοτόπουλο, και το συκώτι.

Στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στα αβγά

Στους ηλιόσπορους

Στα μανιτάρια και στα λαχανικά, όπως είναι το κουνουπίδι, η κολοκύθα, το καλαμπόκι, η γλυκοπατάτα, το κουνουπίδι και το μπρόκολο

Στο αβοκάντο, στη φράουλα και στα γκρέιπφρουτ

Στον σολομό και στον τόνο

Πηγή: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook