Πόσο μαλλί είναι φυσιολογικό να χάνω την ημέρα;

πόσο-μαλλί-είναι-φυσιολογικό-να-χάνω-τ-846357

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι, υπό κανονικές συνθήκες, χάνουμε περίπου 100 τρίχες την ημέρα. Αυτό είναι αλήθεια, όμως μερικές φορές είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα στη φυσιολογική απώλεια τριχών και στην πραγματική τριχόπτωση.

Αν παρατηρείς αύξηση στον αριθμό των τριχών που μένουν πάνω στη βούρτσα σου, καλό είναι να μάθεις τόσο τις κυριότερες αιτίες αλλά και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις!

Το στρες, η διατροφή, ή κάποια φάρμακα μπορεί να αποδυναμώσουν τα μαλλιά σου. Επίσης, υπάρχουν δύο βασικά συμπτώματα στα οποία πρέπει να δώσεις προσοχή: η αραίωση και η ψαλίδα. Αν τα μαλλιά σου έχουν υφή σαν άχυρο και το ξεμπέρδεμα τους μοιάζει ακατόρθωτο, τότε ίσως είναι ώρα να αλλάξεις τις συνήθειές σου.

Επιπλέον, τα εργαλεία που λειτουργούν με θερμότητα (όπως το πιστολάκι και το σίδερο για μπούκλες), οι χημικές διαδικασίες, το έντονο βούρτσισμα και το πολύ σφιχτό πιάσιμο μπορεί να επηρεάσουν το τριχωτό και, άρα, τη γενικότερη υγεία των μαλλιών σου.

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει αμέτρητα άρθρα για το πώς να ενδυναμώσεις τα μαλλιά σου κι εκεί, λοιπόν, θα έχεις συναντήσει όρους όπως η Αργινίνη, η Βιοτίνη και η Βιταμίνη Β5 –συστατικά γνωστά ως «συμπληρώματα» για τα μαλλιά. Πώς, όμως, μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά αυτά τα συστατικά; Ας τα πάρουμε ένα- ένα!

Δεδομένου ότι αποτελεί φυσικό δομικό στοιχείο των μαλλιών, η Αργινίνη έχει την ικανότητα να διεισδύει βαθιά στην τρίχα –μέχρι τον πυρήνα της– προσφέροντας ενδυνάμωση από μέσα προς τα έξω. Επίσης, ένα σαμπουάν με Βιοτίνη θα ενισχύσει τα μήκη των μαλλιών σου αφήνοντάς τα πιο δυνατά. Ταυτόχρονα, η Βιοτίνη μεταβολίζει τα λιπαρά και τα σάκχαρα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, βελτιώνοντας έτσι τη γενικότερη υγεία μας.

Τέλος, αν τα μαλλιά σου χρειάζονται μια έξτρα δόση θρέψης, μπορείς να αναζητήσεις προϊόντα με Βιταμίνη Β5. Η Βιταμίνη Β5 είναι γνωστή για την ιδιότητά της να ενδυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών, μειώνοντας έτσι το σπάσιμο.

Πηγή: tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook