Πόσο γρήγορα μας γερνάει το κάπνισμα;

πόσο-γρήγορα-μας-γερνάει-το-κάπνισμα-927559

Οι άνδρες και οι γυναίκες που καπνίζουν φαίνονται ότι έχουν ακόμη και τα διπλάσια χρόνια από τη χρονολογική ηλικία τους σε σύγκριση με τους μη καπνιστές, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports.

Η έρευνα των επιστημόνων της Insilico Medicine σκοπό είχε να διαπιστώσει τις διαφορές στην βιολογική ηλικία μεταξύ των καπνιστών και μη καπνιστών και να αποτιμήσει την επίδραση του καπνίσματος χρησιμοποιώντας την βιοχημεία καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μοντέλα πρόβλεψης της ηλικίας τα οποία αναπτύχθηκαν βάσει τεχνικών βαθιάς μάθησης, ώστε να αναλύσουν διάφορους βιοχημικούς δείκτες όπως η γλυκόζη νηστείας, η φεριτίνη και η ουρία. Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στην ανάλυση των αιματολογικών εξετάσεων 149.000 ενηλίκων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι καπνιστές είχαν ταχύτερο ρυθμό γήρανσης και η πρόβλεψη για την ηλικία τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών που κάπνιζαν ήταν ότι είχαν τα διπλάσια χρόνια από την πραγματική χρονολογική τους ηλικία συγκρινόμενοι με τους μη καπνιστές.

«Το κάπνισμα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που καταστρέφει την υγεία, προκαλεί πρόωρους θανάτους και συχνά αποτελεί την αιτία πολλών σοβαρών ασθενειών. Χρησιμοποιήσαμε μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης για να αποδείξουμε ότι το κάπνισμα αυξάνει σημαντικά την βιολογική μας ηλικία» εξηγεί η Polina Mamoshina εκ των συγγραφέων της έρευνας και επικεφαλής ερευνήτρια στον τομέα Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης της Insilico Medicine, που θεωρείται κορυφαία εταιρία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης σε σχέση με την φαρμακευτική έρευνα και την ανάπτυξη βιοδεικτών.

ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook