Πόσο διαρκεί ο «μήνας του μέλιτος» σε μία σχέση και τα 5 στάδιά του

πόσο-διαρκεί-ο-μήνας-του-μέλιτος-σε-μ-1350103

Τα 5 στάδια της αρχής και πώς θα φτάσετε με επιτυχία στο τελευταίο

Η πρώτη απάντηση που σκέφτηκες είναι σίγουρα οι 6 μήνες. Αυτό ακούγαμε εξάλλου τις τελευταίες δεκαετίες, όταν μας έλεγαν για το πόσο κρατά το πάθος της γνωριμίας. 6 μήνες, 1 χρόνο το πολύ.

Η απάντηση βεβαίως δεν μπορεί να ταιριάξει σε όλα τα ζευγάρια και όλες τις περιπτώσεις. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που παίζουν ρόλο, αλλά σύμφωνα με έρευνα του 2015, μπορεί να φτάσεις μέχρι και 2,5 χρόνια. Ναι ναι, καλά διάβασες. Ωστόσο, έρχεται μοιραία η στιγμή που οι πεταλούδες φεύγουν.

Οι σχέσεις αλλάζουν και αυτό συμβαίνει με τους πιο προβλέψιμους τρόπους. Αν όμως εν τις αφήνεις στην τύχη τους και δουλεύεις πάνω σε αυτές, θα αποφύγεις και το τέλος τους. Τα παρακάτω στάδια δείχνουν τις φάσεις μέσα από τις οποίες περνά η σχέση. Από το ξεκίνημά της μέχρι το σημείο που είτε θα τελειώσει είτε θα δυναμώσει.

Δέσιμο

Αυτό το αρχικό στάδιο που όλα φαντάζουν υπέροχα και κοιτάζεστε με τις ώρες, λες και βλέπετε κάτι μαγικό. Μας συμβαίνει γενικά σε όλα τα ευχάριστα ξεκινήματα, αλλά είναι και τότε που δεν βλέπουμε πραγματικά τον άλλο, αλλά αυτό που θα θέλαμε να είναι. Πολλά ζευγάρια χωρίζουν σε αυτό το στάδιο γιατί απογοητεύονται όταν βλέπουν την πραγματικότητα και έχουν μείνει στη φαντασίωσή τους.

Συνεξάρτηση

Και περνάμε στην επόμενη φάση, κατά την οποία νιώθουμε ότι πρέπει να γίνουμε ένα με τον άλλον, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσουμε κομμάτια του ίδιου μας του εαυτού. Αν όμως καταφέρνουμε να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας ενώ είμαστε με έναν άλλον άνθρωπο, μπορούμε να συνεχίσουμε στο 3ο στάδιο.

Ποιος θα υπερισχύσει

Είναι η φάση που έρχεται όταν ο ένας κουράζεται και θέλει τα πράγματα να είναι πιο οργανωμένα. Ποιος κάνει τι, ποιος έχει άδικο συνήθως. Είναι η στιγμή που πρέπει να αναλάβουμε τη δική μας ευθύνη και να μην προσπαθούμε να αλλάξουμε τον άλλο.

Ανεξαρτησία

Η στιγμή της συνειδητοποίησης ότι δεν πρόκειται να αλλάξεις τον σύντροφό σου, και δεν χρειάζεται κιόλας. Δημιουργείς τη ζωή σου με βάση τις ανάγκες σου, κάνετε πράγματα ζωή αλλά υπάρχουν και διαφορετικά ενδιαφέροντα ή παρέες.

Συνεργασία και υγεία

Είναι αυτό που καλό θα ήταν να συμβαίνει σε κάθε σχέση που κάνεις. Είναι η ώριμη επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων. Είναι και οι δύο ανεξάρτητοι, δεν κρατά ο ένας τον άλλο πίσω και εξελίσσονται παράλληλα. Αν φτάσετε μέχρι, εδώ, είναι σαν να ανεβήκατε το Έβερεστ.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook