Πόση ποσότητα απορρυπαντικού πρέπει να χρησιμοποιείτε σε κάθε πλύση πλυντηρίου

πόση-ποσότητα-απορρυπαντικού-πρέπει-1308819

Ακόμα και όταν τα ρούχα είναι πολύ βρώμικα, δύσοσμα και λερωμένα, το περισσότερο απορρυπαντικό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και πιο αποτελεσματικό. Παρόλο, λοιπόν, που φαίνεται λογικό ότι περισσότερο απορρυπαντικό και κατά συνέπεια αφρός θα σήμαιναν καθαρότερα και πιο αστραφτερά ρούχα, ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Σύμφωνα με την Laura Johnson, αναλύτρια έρευνας και ανάπτυξης της LG Electronics, και όσα αναφέρει το Reader’s Digest «Όταν έχετε να κάνετε με απορρυπαντικά αποφύγετε την υπερβολική χρήση». Κι αυτό γιατί η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού μπορεί να δημιουργήσει πάρα πολύ αφρό, οδηγώντας σε υψηλότερη χρήση νερού, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση του πλυντηρίου με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα οσμής.

Σημάδια ότι χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό ρούχων

Εάν, λοιπόν, τα βρεγμένα ρούχα σας είναι λίγο γλοιώδη, κολλώδη ή έχουν υπολείμματα σαπουνάδας, μάλλον αισθάνεστε υπολείμματα απορρυπαντικού. Είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι χρησιμοποιείτε πάρα πολύ προϊόν.

Άλλες κόκκινες σημαίες περιλαμβάνουν βρεγμένα ρούχα που αισθάνονται άκαμπτα ή ελαφρώς σκληρά, χρωματιστά ρούχα που έχουν χάσει τη ζωντάνια τους και λευκά ρούχα που έχουν γίνει υπόλευκα ή γκρι. Εάν αντιμετωπίζετε κάτι από αυτά, πιθανότατα οφείλεται στο απορρυπαντικό ρούχων σας.

Και τέλος, ο βασιλιάς όλων των κόκκινων σημαιών: Εάν το πλυντήριο ρούχων σας υψηλής απόδοσης μυρίζει άσχημα, σαν μούχλα, είναι πιθανώς επειδή το σαπούνι έχει συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Και αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να καθαρίσετε το πλυντήριο σας πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα ή ξύδι για να το κάνετε, καθώς και τα δύο είναι υπέροχα συστατικά για τον καθαρισμό του πλυντηρίου.

Πότε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο απορρυπαντικό

Το λιγότερο απορρυπαντικό σε γενικές γραμμές είναι πάντα καλύτερο. Ωστόσο, υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις που τα λερωμένα ρούχα απαιτούν περισσότερο απορρυπαντικό. Εάν τα ρούχα σας, λοιπόν, είναι υπερβολικά βρώμικα (σκεφτείτε τη στολή ποδοσφαίρου του παιδιού σας μετά από ένα παιχνίδι), τότε η χρήση μίας δόσης επιπλέον απορρυπαντικού θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη βρωμιά. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τις συμβουλές στα σύμβολα των ρούχων για να βεβαιωθείτε ότι το καθαρίζετε σωστά.

Επίσης, έχετε κατά νου ότι οι οδηγίες χρήσης των απορρυπαντικών στη συσκευασία βασίζονται στο μέγεθος του κάδου ενός παραδοσιακού πλυντηρίου. Εάν το μοντέλο σας είναι υπερμεγέθες με μεγαλύτερο κάδο (συνήθως εμφανίζεται σε νεότερα μηχανήματα), θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες απορρυπαντικού, επειδή τα μεγαλύτερα φορτία ισοδυναμούν με περισσότερα ρούχα και περισσότερη βρωμιά για να ξεπλύνετε.

Τέλος, ένα άλλο ελάχιστα γνωστό γεγονός είναι ότι η σκληρότητα του νερού επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του απορρυπαντικού ρούχων. Έτσι, όσο πιο σκληρό είναι το νερό, τόσο περισσότερο απορρυπαντικό ρούχων θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook