Πόσες τρίχες είναι φυσιολογικό να χάνουμε κάθε μέρα

πόσες-τρίχες-είναι-φυσιολογικό-να-χάν-771202

Τα μαλλιά αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά της εμφάνισής μας, που μας κάνουν ακαταμάχητα γοητευτικές. Ωστόσο, μπορούν να γίνουν μια καθημερινή αγωνία, όταν αρχίζουν να πέφτουν. Η απώλεια αυτή συχνά οφείλεται σε παράγοντες όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, όπως τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα, το χρόνιο στρες και το άγχος, η απότομη αλλαγή διατροφικών συνηθειών, ακόμα και σε επιπλοκές στη λειτουργία του θυρεοειδή. Παρόλα αυτά, η απώλεια μαλλιών δεν παύει να είναι και μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού, που δεν πρέπει να σε αγχώνει.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, θεωρείται φυσιολογικό όταν ένας άνθρωπος χάνει πενήντα με εκατό τρίχες ανά ημέρα. Αυτή η τριχόπτωση είναι πιθανό να σημειώσει και κάποιες μεταβολές ανάλογα με την εποχή. Την άνοιξη ή το φθινόπωρο η τριχόπτωση είναι πιο έντονη, όμως αυτό δεν είναι ανησυχητικό.

Στην περίπτωση όμως που κανείς διαπιστώσει, ότι αυτή δεν υποχωρεί, τότε θα πρέπει να συμβουλευτεί ειδικό γιατρό και συγκεκριμένα δερματολόγο, ο οποίος και θα εκτιμήσει την κατάσταση.

Πηγή: marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook