Πόσες τρίχες είναι φυσιολογικό να χάνουμε κάθε μέρα

Τα μαλλιά αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά της εμφάνισής μας, που μας κάνουν ακαταμάχητα γοητευτικές. Ωστόσο, μπορούν να γίνουν μια καθημερινή αγωνία, όταν αρχίζουν να πέφτουν. Η απώλεια αυτή συχνά οφείλεται σε παράγοντες όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, όπως τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα, το χρόνιο στρες και το άγχος, η απότομη αλλαγή διατροφικών συνηθειών, ακόμα και σε επιπλοκές στη λειτουργία του θυρεοειδή. Παρόλα αυτά, η απώλεια μαλλιών δεν παύει να είναι και μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού, που δεν πρέπει να σε αγχώνει.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, θεωρείται φυσιολογικό όταν ένας άνθρωπος χάνει πενήντα με εκατό τρίχες ανά ημέρα. Αυτή η τριχόπτωση είναι πιθανό να σημειώσει και κάποιες μεταβολές ανάλογα με την εποχή. Την άνοιξη ή το φθινόπωρο η τριχόπτωση είναι πιο έντονη, όμως αυτό δεν είναι ανησυχητικό.

Στην περίπτωση όμως που κανείς διαπιστώσει, ότι αυτή δεν υποχωρεί, τότε θα πρέπει να συμβουλευτεί ειδικό γιατρό και συγκεκριμένα δερματολόγο, ο οποίος και θα εκτιμήσει την κατάσταση.

Πηγή: marieclaire.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚαιρού επιτρέποντος… Την Κυριακή κλαδεύει τα δέντρα στο κέντρο ο Δήμος Χανίων
Επόμενο άρθροΤέλος τα τεκμήρια – Έρχεται ρύθμιση για ελεύθερους επαγγελματίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ