Πόσα χρήματα έφερε στην βρετανική οικονομία ο… γάμος του Χάρι με την Μέγκαν

Από το ξεκίνημα του ειδυλλίου τους μέχρι το γάμο και το περιβόητο #megxit έχουν χυθεί τόνοι μελανιού, χωρίς καμία αμφιβολία.

Ένας λόγος παραπάνω να νοιάζει τους Βρετανούς πολίτες το ποσό με το οποίο εν τέλει επιβαρύνθηκαν για να ζήσουν ζωή χαρισάμενη ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, καθώς δημοσιεύματα μεταδίδουν ότι το αστρονομικό ποσό ανέρχεται στα περίπου 48,5 εκατ. ευρώ. Και παρόλο που το πριγκιπικό ζεύγος έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι σκοπεύει τα επιπρόσθετα έσοδα που απέφερε ο γάμος τους να διατεθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αισθάνθηκαν την ανάγκη να υπερασπιστούν εαυτούς σχετικά με όσα γράφονται για τους ίδιους.

Συγκεκριμένα, οι νομικοί σύμβουλοι της Meghan Markle ισχυρίζονται ότι ο γάμος τους υπήρξε εξαιρετικά προσοδοφόρος για το βρετανικό τουρισμό, τόσο ώστε να «ξεπληρώσει» το αρχικό κόστος και να αφήσει χρήματα στο ταμείο της χώρας.

Κατά τη Daily Mail βέβαια -με την οποία η Δούκισσα του Sussex βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη- τα νέα στοιχεία ήρθαν επίτηδες τώρα στο φως ως μέρος των νέων καταθέσεων. Για την ακρίβεια, οι δικηγόροι διατείνονται ότι ο γάμος χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τον Πρίγκιπα Κάρολο, ενώ το δημόσιο κόστος περιορίστηκε στην ασφάλεια που ουσιαστικά προστάτευε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας από το πλήθος. Μάλιστα, η εν λόγω δικηγορική εταιρεία Brand Finance υποστηρίζει ότι το μυστήριο απέφερε συνολικά ένα δισ. λιρών που αφορούν στον τουρισμό, το λιανικό εμπόριο και τη μόδα.

Θυμίζουμε ότι οι διαφορές της εφημερίδας με τη Markle πυροδοτήθηκαν όταν εκείνη θέλησε να κινηθεί νομικά εναντίον της διότι δημοσίευσε κομμάτια από επιστολή που είχε στείλει στον πατέρα της, Thomas Markle.

Πηγή: marieclaire.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ