Πόσα άτομα επιτρέπονται στα αυτοκίνητα, παρέες με μάσκα στο ΙΧ για διακοπές

πόσα-άτομα-επιτρέπονται-στα-αυτοκίνη-1204101

Πολλοί βγαίνουν σε διακοπές αυτή τη περίοδο και αναρωτιούνται αν έχει αλλάξει ο επιτρεπόμενος αριθμός επιβαινόντων σε αυτοκίνητων.

Δεν ισχύει για ΚΤΕΛ και ΙΧ ό,τι ισχύει για τη μετακίνηση εκτός νομού από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Σε αυτοψία που έκανε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 στον σταθμό του ΚΤΕΛ, οι επιβάτες απάντησαν ότι δεν ξέρουν εάν χρειάζονται συγκεκριμένα χαρτιά που πρέπει να έχουν μαζί τους. «Δεν ξέρω», «λογικά» ήταν μερικές από τις απαντήσεις τους.

Πώς μετακινούμαστε με ΚΤΕΛ από νομό σε νομό

Οι ταξιδιώτες που θέλουν να μεταβούν για διακοπές στην ηπειρωτική χώρα με ΚΤΕΛ πρέπει να γνωρίζουν ότι χρειάζεται μόνο η χρήση της μάσκας και φυσικά το εισιτήριό τους και τίποτα άλλο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει μόνο κάνει ισχυρή σύσταση για self test.

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο

Μέχρι τέσσερα άτομα επιτρέπονται να ταξιδεύουν στο ίδιο αυτοκίνητο – ο οδηγός και ακόμα τρία. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, εκτός αν στο ίδιο ΙΧ είναι γονείς με τα παιδιά τους, συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Περισσότερα άτομα επιτρέπονται επίσης για γονείς με παιδιά (εάν είναι άνω των 18 τα παιδιά, είναι απαραίτητη η ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο), καθώς και αν πρόκειται για άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook