Πως βίωσε τις εκλογές ένας πολίτης κάπου στο Ακρωτήρι Χανίων…

πως-βίωσε-τις-εκλογές-ένας-πολίτης-κάπ-888818

Συνεχίζεται και στα εκλογικά τμήματα των Χανίων η εκλογική διαδικασία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά σίγουρα με παράπονα αλλά και με επισήμανση των κακώς κειμένων, όπως αυτή που στέλνει στο zarpanews.gr ένας συμπολίτης μας που ψήφισε σε εκλογικό τμήμα στο Ακρωτήρι.

Στη σύντομη αλλά πολύ περιεκτική επιστολή του, περιγράφει το πώς βίωσε την εκλογική διαδικασία.

Διαβάστε τι αντικρίζει με το που φτάνει στο σχολείο – κοντέινερ που φιλοξενεί το εκλογικό τμήμα:

«Πως βιώνει ένας Έλληνας πολίτης την εκλογική διαδικασία εν έτη 2019 κάπου στο Ακρωτήρι Χανίων:

1. Τον υποδέχεται ένας σωρός από κόπρανα (πιθανώς αλόγου, αλλά δεν έκανα λεπτομερή εξέταση).

2. Περιμένει κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο τη σειρά του για να μπει σε μια αίθουσα κοντεινερ (όση ώρα περιμένω σκέφτομαι τα ταλαίπωρα παιδάκια που κάνουν μάθημα ακόμα σε κοντεινερ).

3. Συγκεντρώνει μόνος του τα ψηφοδέλτια, μιας και στην αίθουσα υπάρχουν μόνο 2 άτομα τα οποία παίρνουν τις ταυτότητες και σημειώνουν στους εκλογικούς καταλόγους (προφανώς και πήρα μόνο το ψηφοδέλτιο που μου χρειάζεται μήπως συμβάλλω και εγώ λίγο στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από την αλόγιστη κατανάλωση χαρτιού, αλλά ταυτόχρονα αναρωτιέμαι πού είναι οι ευσυνείδητοι πολίτες που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην Εφορευτική επιτροπή).

4. Την ώρα που αποφασίζει «απρόσκοπτα» για το μέλλον της χώρας του, μπαίνει στην αίθουσα και ένας «άρρωστος» (σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα για να μην παρεξηγηθώ) και πουλάει κάλτσες…. (δεν αργεί η ώρα που θα πουλάνε μπαλόνια και μαλλί της γριάς έξω από τα εκλογικά τμήματα… Έτσι κι αλλιώς πανηγύρι θυμίζει μέχρι τώρα η όλη διαδικασία…)

5. Βγαίνοντας έξω και νιώθοντας υπερήφανος που τίμησε τη χώρα του και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα όπως όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες, συναντά τον «άρρωστο» να μπαίνει στο αυτοκίνητο του και να φεύγει, προφανώς για περιοδεία στα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα)…

Τώρα μπορεί να πάρει την οικογένεια του και να ρίξει μια βουτιά σε μια παραλία, παρέα με βοθρολυμματα και ομπρελοξαπλωστρες που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα (αν καταφέρει να φτάσει μέχρι εκεί και δεν εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο που πάντα προκαλείται από συμπολίτες του που δεν μπορούν να τηρήσουν ούτε τα μισά από τον Κ. Ο. Κ.)

Αυτή είναι η Ελλάδα μας σήμερα και φοβάμαι ότι το μέλλον που όλοι μας θέλουμε να έχουμε (και το δείχνουμε καθημερινά με τις πράξεις μας) δεν θα είναι καλύτερο, ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος….»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook