Πώς το σπίτι σου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σου;

πώς-το-σπίτι-σου-μπορεί-να-επηρεάσει-τη-1607913

Γνωρίζοντας πως το μυαλό με το σώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, αυτό σημαίνει πως πολύ εύκολα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σου. Ένα ήσυχο και φωτεινό μέρος θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία, ενώ ένας χώρος που είναι χαοτικός και γεμάτος πράγματα, ενδέχεται να σου προκαλέσει συναισθήματα άγχους και κακής διάθεσης.

Σε αυτό κατέληξε μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία το χρώμα είχε την ικανότητα να μεταβάλει τη διάθεση και τη συμπεριφορά ενός ατόμου, ακόμα και τη γνωστική του λειτουργία.

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις για να μετατρέψεις τον χώρο σου σε ένα μέρος όπου θα θες να περνάς χρόνο και θα μπορείς να βρεις την εσωτερική σου ηρεμία.

1. Χρώμα

Όπως προαναφέρθηκε, το χρώμα μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση, γι’αυτό προτίμησε φωτεινές αποχρώσεις στους τοίχους του σπιτιού σου, αλλά και στα έπιπλα και τα αντικείμενα που θα τοποθετήσεις σε αυτό.

Από την άλλη, προσπάθησε να εκμεταλλευτείς όσο πιο πολύ μπορείς το φυσικό φως, καθώς και ο παράγοντας αυτός θα σε βοηθήσει να έχεις μία καλή διάθεση. Μην ξεχνάμε το «winter blues» που συμβαίνει σε πολλούς από εμάς κατά τους χειμερινούς μήνες, που σύμφωνα με τους επιστήμονες «θεραπεύεται» με θεραπεία φωτός.

2. Αντικείμενα

Προσπάθησε να διατηρείς τον χώρο σου τακτικό, καθώς η «αταξία» μπορεί να σου δημιουργεί άγχος, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να λειτουργήσεις σωστά στο ίδιο σου το σπίτι. Δεν χρειάζεται να απευθυνθείς σε κάποια έρευνα για να διαπιστώσεις τον εκνευρισμό που θα σου προκαλέσει, το γεγονός ότι δεν βρίσκεις τα κλειδιά σου εξαιτίας της ακαταστασίας.

Αντίθετα, η οργάνωση θα σε κάνει να νιώθεις πιο επικεντρωμένη στον στόχο σου και πιο δυνατή να ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις σου.

3. Φως και σκιά

Είναι γνωστό – όπως έγινε φανερό και παραπάνω – πως τα χρώματα και το φως παίζουν σημαντικό ρόλο σε έναν χώρο. Γι’αυτό είναι καλό να μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάθε φωτεινή γωνιά του σπιτιού σου, ανοίγοντας τις κουρτίνες για να μπει μέσα το φως, αλλά και με το να ανοίξεις τα παράθυρα για να ανανεωθεί ο αέρας. Φυσικά, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες, γι’αυτό θα χρειαστείς και τη «βοήθεια» της σκιάς για να ηρεμήσεις και να πάρεις για παράδειγμα έναν υπνάκο.

4. Ατμόσφαιρα

Πέρα από τα χρώματα, η διακόσμηση και η αίσθηση που αποπνέει ο χώρος σου παίζουν μεγάλο ρόλο στο πώς το περιβάλλον σου θα σε κάνει να νιώσεις. Δώσε μία cozy αίσθηση στο καθιστικό σου, τοποθετώντας μια κουβέρτα στον καναπέ, μία όμορφη πολυθρόνα στον χώρο και χρησιμοποιώντας αντικείμενα και διακοσμητικά σε γήινες αποχρώσεις και με απαλές υφές.

shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook