Πώς θα προφυλάξετε το σπίτι σας από τους «διαρρήκτες των Χριστουγέννων»

πώς-θα-προφυλάξετε-το-σπίτι-σας-από-του-1342102

Τρεις απλοί τρόποι για να προστατεύσετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες, κατά τη διάρκεια των εορτών.

Καθώς διανύουμε πλέον την εορταστική περίοδο, οι συγκεντρώσεις σε σπίτια και χώρους εστίασης αυξάνονται, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει και ο κίνδυνος της ληστείας, καθώς είναι γνωστό πως οι διαρρήκτες εκμεταλλεύονται την απουσία των κατοίκων από τα σπίτια τους.

Μην τους το κάνετε εύκολο

«Φυσικά γνωρίζετε ότι πρέπει να κλειδώνετε και να ασφαλίζετε τις πόρτες και τα παράθυρα πριν φύγετε από το σπίτι ή πριν κοιμηθείτε. Αυτό που ίσως δεν είχατε σκεφτεί είναι να μην αφήνετε τα κλειδιά πάνω στις πόρτες, καθώς με αυτό τον τρόπο θα διευκολύνετε την πρόσβαση ενός διαρρήκτη», εξηγεί η Diane Ivory, πρώην αστυνομικός της Scotland Yard στον Guardian.

«Επίσης», συμπληρώνει η ίδια, «έχετε υπόψη σας ότι οι ληστές συνήθως κρύβονται πίσω από μεγάλα αντικείμενα, όπως πάγκους και γλάστρες, που μπορεί να έχετε στον κήπο σας».

Μην τους αφήσετε να καταλάβουν ότι το σπίτι είναι άδειο

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε ότι καλό είναι να αφήνουμε κάποια από τα φώτα του σπιτιού ανοιχτά, ή ακόμα και το ραδιόφωνο, ώστε να μην ξέρουν οι επίδοξοι ληστές ότι το σπίτι είναι άδειο.

«Μπορείτε να αφήσετε μια στοίβα με ρούχα πάνω στη σιδερώστρα, έτσι ώστε να δώσετε την εντύπωση ότι υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι», προσθέτει η Ivory.

Προσοχή με τα social media

Είναι πιθανόν να μπείτε στον πειρασμό να αναρτήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τις χειμερινές σας εξορμήσεις, ωστόσο αυτό ίσως να αποκαλύψει πως το σπίτι σας είναι εύκολος στόχος.

«Πολλές φορές οι ληστές χρησιμοποιούν τα social media ως εργαλείο. Ένας επαγγελματίας διαρρήκτης που έχει στοχοποιήσει το σπίτι σας μπορεί αρκετά εύκολα να βρει το προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να επιβεβαιώσει ότι λείπετε», τονίζει ο James Bores από την εταιρεία ασφαλείας «Bores Security Consultancy».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook