Πως θα μεταφέρονται οι μαθητές; Δεν ξέρει τίποτα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για το νέο ωράριο του ΕΠΑΛ και του ΓΕΛ Κισσάμου

πως-θα-μεταφέρονται-οι-μαθητές-δεν-ξέρ-958201
Φωτογραφία αρχείου

Χωρίς ενημέρωση, σε ότι αφορά τις αλλαγές που θα προκύψουν, σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των σχολείων στην Κίσσαμο και συγκεκριμένα του ΕΠΑΛ και του Γενικού Λυκείου της περιοχής, παραμένει το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου.

Όπως είναι γνωστό, μετά και τα προβλήματα στα κτίρια των εν λόγο σχολείων, σε σύσκεψη την Τετάρτη, αποφασίστηκε η μεταφορά τους στα κτίρια των γυμνασίων της περιοχής, όπου θα ισχύσει το απογευματινό ωράριο.

Με δεδομένη λοιπόν την πραγματοποίηση μαθημάτων το απόγευμα, όπως είναι λογικό, αλλάζουν και οι ώρες άφιξης και αναχώρησης από το σχολέιο των μαθητών τους ΕΠΑΛ και του ΓΕΛ.

Για τις συγκεκριμένες αλλαγές όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της «ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε.», «η επιχείρηση μας,  η οποία έχει αναλάβει την συμβατική υποχρέωση μεταφοράς των μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα καμία σχετική ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για την τροποποίηση της εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων της περιοχής και ως εκ τούτου εκτελεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η «ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε.», με την ανακοίνωση της υπ’ αρ 1134/3-12-2019 απόφασης του Δημάρχου Κισσάμου, με την οποία προέβη στην προσωρινή διακοπή λειτουργίας  του σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Λυκείου – ΕΠΑΛ Κισσάμου, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου, την κρίνει ως ορθή δεδομένου ότι πρόκειται για την προστασία των μαθητών αλλά παράλληλα αναζητά τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν από αυτή.

Ενημερώνουμε ότι η επιχείρηση μας,  η οποία έχει αναλάβει την συμβατική υποχρέωση μεταφοράς των μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα καμία σχετική ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για την τροποποίηση της εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων της περιοχής και ως εκ τούτου εκτελεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Όπως είναι γνωστό κάθε μέρα μεταφέρουμε χιλιάδες μαθητές, έργο το οποίο εκτελούμε με συνέπεια και ζήλο. Η σωστή, ασφαλής και άρτια εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων, δεν εξαρτάται μονάχα από την εταιρεία μας, αλλά και από τις αποφάσεις των αρμοδίων φορέων ιδία σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών.

Καλούμε την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κισσάμου, να προβούν σε σχετική ενημέρωσή μας, καθώς το κλείσιμο του παραπάνω σχολικού συγκροτήματος δεν συνοδεύτηκε από τα δέοντα και καλούμαστε να διαχειριστούμε μία κρίσιμη κατάσταση για την οποία ελλείπουν εισηγήσεις αντιμετώπισης του προβλήματος που ανέκυψε, το οποίο δημιουργεί αλλαγή προγραμμάτων δρομολογίων και κόστος. Η από μέρους μας συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων είναι δεδομένη.”

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook