Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση μέχρι τέλη Αυγούστου – Τα μέτρα που ισχύουν από την Παρασκευή και τα πρόστιμα

πώς-θα-λειτουργήσει-η-εστίαση-μέχρι-τέ-0

Νέα μέτρα για την εστίαση και τους χώρους ψυχαγωγίας πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 16 Ιουλίου μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού.

Όπως τόνισε άλλωστε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, «το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων. Η πανδημία δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο. Τα ημερήσια κρούσματα διεθνώς αυξάνονται.

»Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, είναι ζήτημα καίριο να μη δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται ο έλεγχος στην Ελλάδα, να εμφανίζεται συγκροτημένη εικόνα, να λειτουργούν οι επιχειρήσεις απρόσκοπτα και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον, έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα».

Ειδικότερα:

– Από 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους με το 85% της χωρητικότητας.

– Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία.

– Αθλητικοί αγώνες μόνο με αμιγή λειτουργία. Με 25.000 θεατές τα ανοιχτά γήπεδα και μέχρι 8.000 τα κλειστά και για ανήλικους με self test στο 5% -από το 85% – της χωρητικότητας.

– Σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι στον στρατό που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν 5 ημέρες άδεια ξεκαθαρίζοντας πως ο εμβολιασμός στο στράτευμα είναι εθελοντικός και όχι υποχρεωτικός.

Βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες

Όσον αφορά στα πρόστιμα τα οποία θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι παραβάτες, στην πρώτη τους παράβαση ορίζεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας για κατάστημα κάτω των 200 τ.μ. και 5.000 ευρώ για χώρους άνω των 200 τ.μ. και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας.

Σε δεύτερη παράβαση ορίζεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας, ενώ στην τρίτη παράβαση θα γίνεται προσωρινή αφαίρεση της άδειας λειτουργίας για 60 μέρες.

Όπως σημείωσε μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης, είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων βάσει αποδεικτικού υλικού από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook