Πως θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες – Τι απάντησε ο Άρειος Πάγος

πως-θα-καταθέσουν-οι-προστατευόμενοι-1001108

Στην πιστή εφαρμογή της υπουργικής απόφασης (429/2018) που προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων παραπέμπει ο εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, απαντώντας στο αίτημα μελών της Προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην απόφαση σε αυτή, οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε κάθε στάδιο της έρευνας μπορούν να εξετάζονται μόνο με τη χρήσης ηλεκτρονικών ή οπτικοακουστικών μέσων προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι της προστασίας τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και εάν εκτελεστούν τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής που εχουν εκδοθεί για τους προστατευόμενους μάρτυρες, αυτοί θα καταθέσουν με τη χρήση των ηλεκτρονικών μέτρων προστασίας.

Σε ό, τι αφορά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ με το ποιο ζητούσε παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενάντια στην εκτέλεση των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων, ο κ. Μπρακουμάτσος με έγγραφο του ενημερώνει ότι αποκλειστικά αρμόδιοι για το θέμα αυτό είναι τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες Παπαγγελόπουλου.

«δεν υπεισερχόμεθα σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αναφορικά με τη κλήτευση, την εξέταση τον υπό καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής» αναφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook