Πώς θα καταφέρεις να φλερτάρεις ξανά μετά από μία τοξική σχέση

πώς-θα-καταφέρεις-να-φλερτάρεις-ξανά-μ-1247964

Μπορεί ο πρώην σου να σου άφησε «πληγές», όμως πίστεψέ το. Μπορείς να προχωρήσεις!

Μόλις κατάφερες να διαλύσεις μια τοξική σχέση, να απομακρυνθείς από έναν άνθρωπο που μόνο καλό δεν σου έκανε και… είσαι χάλια. Είναι απόλυτα λογικό! Και θα πονέσεις, και θα κλάψεις και θα μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς και να θυμηθείς τις (λίγες) καλές στιγμές που είχατε μαζί.

Τοξική σχέση: Τι σημαίνει;

Αν ένιωθες πως ο σύντροφός σου σου ασκούσε υπερβολικό έλεγχο, αν ένιωθες τεράστια πίεση και αν έπρεπε να λογοδοτείς για ό,τι έκανες μέσα στη σχέση σου, τότε ναι! Ήσουν μέσα σε μια τοξική σχέση.

Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν την τάση να θέλουν να κάνουν πάντα το δικό τους, να χειραγωγούν και να μειώνουν τον σύντροφό τους. Θέλουν, στην ουσία, να μειώνουν την αυτοεκτίμηση του άλλου μιας και έτσι οι ίδιοι νιώθουν ότι έχουν το πάνω χέρι.

Και κάπου εκεί εσύ καταλήγεις να είσαι δέσμια ενός ανθρώπου, να μην μπορείς να πάρεις ανάσα και τελικά να μην είσαι καθόλου χαρούμενη. Έτσι δεν νιώθεις μετά από αυτήν τη σχέση; Υπομονή!

Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα όσο κι αν δεν το πιστεύεις. Σύντομα, όμως, θα μπορέσεις να αφεθείς, να γνωρίσεις έναν άνθρωπο που να σε κάνει ευτυχισμένη και όλα θα σου πάνε υπέροχα.

Πώς θα αφεθείς και πάλι

Το ξέρω! Έχοντας περάσει δύσκολα μέσα σε μία τοξική σχέση, νιώθεις μεγάλη εξάντληση, αλλά και άρνηση να γνωρίσεις έναν νέο άνθρωπο και να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή. Έτσι σου φαίνεται τώρα.

Και θα φλερτάρεις ξανά, και θα ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου και όλα θα γίνουν. Αρκεί πρώτα να τα βρεις με τον εαυτό σου, να συνειδητοποιήσεις όλα όσα συνέβησαν και από εδώ και στο εξής να επιλέγεις πιο προσεκτικά με ποιον βγαίνεις ραντεβού.

Στην παρακάτω gallery θα δεις πέντε tips που θα σε διευκολύνουν και θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις πιο εύκολα και γρήγορα τη ζωή σου. Ξέρω ότι το θέλεις πολύ!

#1 Συστήσου ξανά με τον εαυτό σου. Συχνά χάνουμε τον εαυτό μας μέσα σε μια τοξική σχέση. Τώρα, λοιπόν, που έμεινες μόνη και απαλλάχθηκες, δώσε χρόνο στον εαυτό σου, δείξε του σεβασμό, αγάπησέ τον. Κάνε κάτι που ως τώρα πίστευες ότι δεν μπορείς να κάνεις. Θα δεις πως θα τα καταφέρεις μια χαρά!

#2 Κατάγραψε τι συνέβη μέσα στη σχέση σου. Γιατί μαλώνατε συνήθως; Ποιος προκαλούσε την ένταση; Θα μπορούσες να είχες χωρίσει νωρίτερα; Σκέψου καλά όλα όσα έγιναν ανάμεσά σας.

#3 Πίστεψε στην αγάπη. Το ότι αυτή η σχέση σου δεν είχε την κατάληξη που επιθυμούσες δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει εκεί έξω ένας άνθρωπος για εσένα. Μη χάνεις την πίστη σου! Αγάπη υπάρχει και σύντομα θα τη βρεις.

#4 Επίλεξε με διαφορετικό τρόπο. Πολλές γυναίκες, επειδή ακριβώς δεν σκέφτονται τι συνέβη σε μία τοξική σχέση τους, οδηγούνται και πάλι στην τοξικότητα. Τώρα, λοιπόν, που έπαθες κι έμαθες, είναι η ώρα να αναγνωρίσεις τι δεν θέλεις να έχει ο επόμενος σύντροφός σου και να τον επιλέξεις προσεκτικά.

#5 Σιγά-σιγά! Δεν χρειάζεται να βιαστείς να μπεις στην επόμενη σχέση. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να συνέλθει, να ηρεμήσει και να έχει τη διάθεση και την όρεξη να γνωρίσει έναν νέο άνθρωπο.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook