Πώς θα κάνεις τα ασημένια κοσμήματα σου να λάμψουν

πώς-θα-κάνεις-τα-ασημένια-κοσμήματα-σο-1417093

Εάν έχετε ασημένια δαχτυλίδια, βραχιόλια και κολιέ που δεν φοράτε συχνά, μπορεί να παρατηρήσετε ένα στρώμα αποχρωματισμού την επόμενη φορά που θα πάτε να τα φορέσετε. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς το ασήμι εκτίθεται στον αέρα, συμβαίνει μια χημική αντίδραση που δίνει στο ασήμι μια μαύρη αμαύρωση.

Ευτυχώς, τα δαχτυλίδια και τα βραχιόλια σας δεν έχουν καταστραφεί—απλώς πρέπει να μάθετε πώς να καθαρίζετε τα ασημένια κοσμήματα στο σπίτι για να αφαιρέσετε αυτές τις ακαθαρσίες και να κάνετε αυτά τα κομμάτια να λάμπουν.

Ο καθαρισμός των ασημένιων κοσμημάτων δεν διαρκεί πολύ και υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι που απαιτούν προμήθειες που έχετε ήδη στη διάθεσή σας. Για να διατηρήσετε τα ασημένια κοσμήματά σας αστραφτερά μακροπρόθεσμα, επενδύστε σε ένα εξειδικευμένο πανί καθαρισμού και μάθετε πώς να αποθηκεύετε τα ασημένια κοσμήματα με τον σωστό τρόπο για να αποτρέψετε εξαρχής αμαύρωση.

Πώς να καθαρίσετε τα ασημένια κοσμήματα

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μερικές σταγόνες ήπιου σαπουνιού πιάτων σε ζεστό νερό για να δημιουργήσετε αφρό. Αφήστε τα ασημένια κοσμήματά σας να καθίσουν στο διάλυμα για περίπου πέντε λεπτά.

Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να τρίψετε απαλά τις αμαυρώσεις από τυχόν ρωγμές στα κοσμήματα.

Ξεπλύνετε κάθε κομμάτι σε ένα μπολ με καθαρό, ζεστό νερό. (Εάν ξεβγάζετε πάνω από το νεροχύτη, χρησιμοποιήστε μια λαβή αποστράγγισης για να αποτρέψετε την πτώση κοσμημάτων στην αποχέτευση).

Στεγνώστε κάθε κόσμημα με ένα μαλακό πανί. Μην χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτα, η οποία μπορεί να χαράξει την μαλακή επιφάνεια των ασημένιων κοσμημάτων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ασημένιο γυαλιστικό πανί

Τα ασημένια γυαλιστικά πανιά (όπως αυτό της Target) είναι μαλακά πανιά σχεδιασμένα για να καθαρίζουν ασημένια κοσμήματα χωρίς να χαράζουν την επιφάνεια. Τα πανιά συνήθως εμποτίζονται με χημικά καθαριστικά, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στεγνά, χωρίς την ανάγκη πρόσθετων προϊόντων ή γυαλιστικών κρέμων, καθιστώντας τα έναν τρόπο καθαρισμού ασημένιων κοσμημάτων χωρίς ακαταστασία (αν και όχι χωρίς χημικά).

Στιλβώστε τα ασημένια κοσμήματα με το ασημένιο ύφασμα γυαλίσματος, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Οι περισσότεροι θα σας καθοδηγήσουν να τρίβετε μπρος-πίσω, αντί να κάνετε κυκλικές κινήσεις.

Καθώς τρίβετε, η μαύρη αμαύρωση θα ξεκολλήσει πάνω στο ύφασμα. Εργαστείτε σε μικρά τμήματα, μετακινώντας σε μια καθαρή περιοχή του υφάσματος όπως χρειάζεται.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την γυαλιστική κρέμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο με ασημένια κρέμα γυαλίσματος – το είδος που θα χρησιμοποιούσατε για να καθαρίσετε τα ασημένια πιάτα και τα σερβιρίσματα – για να καθαρίσετε και ασημένια κοσμήματα. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα για κομμάτια με μεγαλύτερη επιφάνεια, όπως μενταγιόν ή μενταγιόν, αντί για αλυσίδες ή ευαίσθητα κομμάτια.

Ξεπλύνετε κάθε κόσμημα κάτω από ζεστό νερό και, στη συνέχεια, εφαρμόστε μια λεπτή στρώση κρέμας γυαλίσματος σε μια επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί ή το σφουγγάρι που παρέχεται στο βάζο, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Βρέξτε το σφουγγάρι πριν απλώσετε την κρέμα. Δουλεύοντας σε μικρά τμήματα, τρίψτε την κρέμα στην επιφάνεια μέχρι να εξαφανιστεί η αμαύρωση.

Επαναλάβετε με άλλες επιφάνειες του κοσμήματος

Ξεπλύνετε καλά τα κοσμήματα με ζεστό νερό και στη συνέχεια στεγνώστε με ένα καθαρό, μαλακό πανί. Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό και αποφύγετε να αφήσετε την κρέμα να καθίσει στα χέρια σας.

Πώς να καθαρίσετε τα ασημένια κοσμήματα

Εάν είστε βέβαιοι ότι το κόσμημα που καθαρίζετε είναι ασήμι στερλίνα (σε αντίθεση με το καθαρό ασήμι ή το ασημένιο πιάτο), η μαγειρική σόδα είναι μια ήπια λειαντική ουσία που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της αμαύρωσης. Να είστε προσεκτικοί, καθώς η μαγειρική σόδα μπορεί να χαράξει άλλες μορφές ασημιού.

Συνδυάστε μαγειρική σόδα και νερό για να σχηματίσετε μια πάστα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να εφαρμόσετε το μείγμα σε ασημένια κοσμήματα.

Αφήστε το να στεγνώσει εντελώς και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μαγειρική σόδα, μαζί με τυχόν αποχρωματισμό.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μουσκέψετε το ασήμι σε ένα μπολ με αποσταγμένο λευκό ξύδι με μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα διαλυμένη σε αυτό. Αφήστε τα κοσμήματα να μουλιάσουν για περίπου τρεις ώρες.

Αφαιρέστε τα κοσμήματα, ξεπλύνετε καλά και στη συνέχεια γυαλίστε κάθε κομμάτι.

Πώς να αποθηκεύσετε τα ασημένια κοσμήματα

Για να καθυστερήσετε το αμαύρωση, αποθηκεύστε τα ασημένια κοσμήματα σε ένα κουτί κοσμημάτων με επένδυση από βελούδο, το οποίο θα βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας στον αέρα. Για ειδικά κομμάτια, μια βελούδινη θήκη θα περιορίσει την ποσότητα της έκθεσης στον αέρα που λαμβάνουν τα κοσμήματα, βοηθώντας και πάλι στην αποφυγή αμαύρωσης.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook