Πως θα γίνουν τα rapid test κορονοϊού στα Χανιά την Τετάρτη

πως-θα-γίνουν-τα-rapid-test-κορονοϊού-στα-χανιά-1145909

Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη μαζική εξέταση για κορονοϊό στα Χανιά, η οποία που θα πραγματοποιηθεί μέσω ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Test) μέσα από αυτοκίνητο (Drive Through) την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Τα τεστ θα γίνουν από τετραπλό συνεργείο του ΕΟΔΥ στην πλατεία Δικαστηρίων και ειδικότερα στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, όπως παρουσιάζονται στον χάρτη, με την οδηγία να προσέρχονται οι πολίτες μέσα στο αυτοκίνητο να είναι απόλυτη, αφού δεν θα γίνονται τεστ σε πεζούς, αλλά μόνο μέσα από το παράθυρο του οχήματος με ρινοφαρυγγική λήψη.

Όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στην αντιπεριφέρεια Χανίων, θα τηρηθούν πιστά τα μέτρα προφύλαξης από την διασπορά του, συνεπώς επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα/όχημα, πλην ανηλίκων. Δεν χρειάζεται προηγούμενη ενημέρωση, ενώ είναι απαραίτητο το ΑΜΚΑ των εξεταζομένων κι ένα τηλέφωνο, ώστε να ειδοποιηθούν, θετικά η αρνητικά, λίγες ώρες αργότερα, όταν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα, ξεκαθάρισε ο Στέφανος Ντουκάκης, επόπτης των μονάδων ειδικού σκοπού του ΕΟΔΥ στα Χανιά.

Ο κύριος όγκος των οχημάτων θα προσέρχεται από τρεις οδούς, Ηρώων Πολυτεχνείου, Σφακιανάκη και Παπανδρέου, με συνδρομή της τροχαίας, ώστε να ρυθμίζεται η κυκλοφορία, ενώ η οδός Πυθαγόρα θα μονοδρομηθεί για διευκόλυνση της κίνησης, όπως ενημέρωσε ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Χανίων, Γιάννης Βλαχάκης. Τα οχήματα θα στρίβουν δεξιά στην Πυθαγόρα πριν το κτήριο της Αντιπεριφέρειας, με τα κλιμάκια να πραγματοποιούν το τεστ στην πίσω πλευρά του, όπου βρίσκεται το πάρκινγκ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής ευχαρίστησε τον ΕΟΔΥ για την ανταπόκριση στο αίτημά του για δωρεάν rapid test στα Χανιά, χωρίς κάποιος απαραίτητα να έχει συμπτώματα ή επαφές με κρούσμα, ενώ εξέφρασε τη σκέψη για περαιτέρω ελέγχους και σε κωμοπόλεις του νομού, ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού το ιικό φορτίο στην περιοχή μας. Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισήμανε την ανάγκη για εγρήγορση και πρωτοβουλίες, ευχαριστώντας ΕΟΔΥ και ΕΛΑΣ, και ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στην εξέταση, προστατεύοντας τους ίδιους αλλά και το περιβάλλον τους.

Έκκληση, τέλος, από τους αρμόδιους, ώστε ο κόσμος να μην έρθει συσσωρευμένος με το άνοιγμα των τεστ στις 9, ώστε να μην υπάρξει κυκλοφοριακό ζήτημα, με το δεδομένο οτι θα εξυπηρετηθούν όσοι πολίτες προσέλθουν και αναμένουν στην ουρά ακόμα και μετά τις 2 το μεσημέρι. Φιλοδοξία όλων, όπως εκφράστηκε, να εξεταστούν πάνω από 1000 άτομα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook