Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός παιδιών από παιδιάτρους

πώς-θα-γίνει-ο-εμβολιασμός-παιδιών-από-1284542

Ο εμβολιασμός παιδιών από παιδιάτρους θα ξεκινήσει το αργότερο τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, τόνισε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε ότι εν αναμονή της χορήγησης εμβολίων από παιδιάτρους δεν πρέπει να χάνεται ο χρόνος ούτε μιας μέρας.

H κα Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των παιδιάτρων στον εμβολιασμό. “Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων, ηλικίας 12-17 ετών αποτελεί καθημερινά θέμα συζήτησης.

Με την ενεργό συμμετοχή των παιδιάτρων, όπως έχει αναγγελθεί, αναμένεται ότι πολλά από τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των γονέων αλλά και των ίδιων των εφήβων θα απαντηθούν από τα άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται, ενώ θα δοθούν και κατάλληλες απαντήσεις σε λανθασμένες απόψεις, όπως ότι τα εμβόλια του Covid μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των παιδιών ή να αλλάξουν το DNA τους. Αυτές οι λανθασμένες αντιλήψεις πιστεύω ότι με την επικοινωνία των γονέων και παιδιών με τους παιδιάτρους θα εκλείψουν” είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Στη συνέχεια προανήγγειλε τον εμβολιασμό ακόμη και μικρότερων από τα 12 έτη ηλικιών: “Αυξημένη είναι και η κινητικότητα που εμφανίζεται διεθνώς σχετικά με τα εμβόλια για τις μικρότερες ηλικίες, 5-11 ετών, αλλά και ακόμη μικρότερες από 6 μηνών έως 5 ετών.

Eν αναμονή της χορήγησης των εμβολίων από τους παιδιάτρους, δεν πρέπει να χάνεται ο χρόνος ούτε μίας μέρας, οι εμβολιασμοί πρέπει να συνεχίζονται χωρίς να χάνονται. Είναι πολύ σημαντικό” σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί από παιδιάτρους

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο θεμιστοκλέους, το πρόγραμμα συμμετοχής των παιδιάτρων θα είναι βασισμένο στο πρόγραμμα του εμβολιασμού των ιδιωτών.

“Αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνονται οι τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες, ο προγραμματισμός και ο εφοδιασμός. Είναι προγραμματισμένα έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά και να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με όσους από τους παιδιάτρους  δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες, τέλη Σεπτεμβρίου το αργότερο έως αρχές Οκτωβρίου” είπε συγκεκριμένα ο κ. Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι παρατηρείται αύξηση των εμβολιασμών στις ηλικίες κάτω των 35 ετών, τις τελευταίες ημέρες και την τελευταία εβδομάδα, 102.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης, με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των ραντεβού να κλείνονται από νεαρές ηλικίες.

Σημαντική είναι επίσης, η αύξηση στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 που καταγράφεται στις ηλικιακές ομάδες 15-17 ετών, όπου τις τελευταίες μέρες εμβολιάστηκαν 16.000 έφηβοι, και 12-14 ετών, όπου εμβολιάστηκαν τις τελευταίες μέρες 13.500 παιδιά.

Συνολικά απ’ όταν ξεκίνησε ο εμβολιασμός των δύο αυτών ομάδων, έχουν εμβολιαστεί 140.000 έφηβοι και παιδιά.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook