Πώς θα φτιάξετε ποπ κορν με καραμέλα

πώς-θα-φτιάξετε-ποπ-κορν-με-καραμέλα-1360523

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σνακ για τους μαραθώνιους ταινιών και σειρών; Χωρίς αμφιβολία, το ποπ κορν!

Εδώ και δεκαετίες ολόκληρες αποτελεί το ελαφρύ σνακ που συνοδεύει τις κινηματογραφικές μας εμπειρίες και δεν υπάρχει αίθουσα κινηματόγραφου που να μην μυρίζει φρεσκοψημένο ποπ κορν. Κυκλοφορεί πλέον σε διάφορες γεύσεις, αλμυρό γλυκό, πικάντικο, καραμελωμένο, ο καθένας βρίσκει πια τη γεύση που του αρέσει.

Υλικά

8 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι για ποπ κορν

50 γρ. βούτυρο

200 γρ, ζάχαρη άχνη

½ κουτ. γλυκού αλάτι

Λίγο ηλιέλαιο

Διαδικασία

Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να πάει το λάδι σε όλους τους κόκκους. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Το καλαμπόκι θα αρχίσει να σκάει, κάνοντας τον χαρακτηριστικό ήχο. Όταν θα σταματήσει ο ήχος, το ποπ κορν είναι έτοιμο. Χρειάζεται λίγο προσοχή στον χρόνο για να μην καεί. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Στην ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Μόλις το μείγμα γίνει υγρό και πάρει ωραίο καραμελένιο χρώμα, ρίχνουμε μέσα το ποπ κορν κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καλυφθεί καλά με την καραμέλα και να αλλάξει χρώμα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μικρότερα.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook