Πώς θα είναι ο καιρός την Πρωτομαγιά στην Κρήτη – Πότε έρχονται λασποβροχές και αφρικανική σκόνη

πώς-θα-είναι-ο-καιρός-την-πρωτομαγιά-στ-1433503

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός την Πρωτομαγιά στην Κρήτη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, στο νησί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ενώ οι νεφώσεις θα είναι πιο αραιές κατά τόπους.

Για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη, μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, ο μετεωρολόγος Σταύρος Ντάφης.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάφη, η μέγιστη θερμοκρασία στις βόρειες περιοχές του νησιού θα φτάσει τους 23 βαθμούς κελσίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης και κυρίως στα νότια, στην περιοχή της Σητείας, αναμένεται να αγγίξει τους 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα νότια της Κρήτης τοπικά 4-5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Έρχονται λασποβροχές και αφρικανική σκόνη

Από αργά το βράδυ της Κυριακής προς την Δευτέρα, αναμένεται μεταφορά μεγάλης ποσότητας αφρικανικής σκόνης και τοπικές βροχές, οι οποίες θα είναι λασποβροχές.

Για την Δευτέρα, οι προβλέψεις, αναφέρουν πτώση της θερμοκρασίας, με την μέγιστη να φτάνει τους 18 – 19 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν και θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και η θερμοκρασία θα πέσει δυο με τρεις βαθμούς Κελσίου.

Τα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη ενώ στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί και να φτάσει σε πιο υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, σήμερα, Κυριακή, στα Χανιά προβλέπεται συννεφιά και θερμοκρασία που δε θα ξεπερνά τους 22 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια πιθανότητα βροχής, με τους ανέμους να πνέουν από 1 έως 3 μποφόρ.

Ίδιο σκηνικό του καιρού αναμένεται και στο Ρέθυμνο, με νεφώσεις στην πόλη του Ρεθύμνου και ανέμους να πνέουν ασθενείς από 1 έως 3 μποφόρ, ενώ διαστήματα άπνοιας αναμένονται το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ηράκλειο: Αραιή συννεφιά σήμερα Κυριακή στην πόλη του Ηρακλείου. Οι άνεμοι θα πνέουν ήπιοι από 1 έως 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο: Η αραιή συννεφιά θα παρουσιαστεί στον ουρανό της πόλης του Αγίου Νικολάου νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα χωρίς όμως να σημειωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στην ελάχιστη τιμή της θα φτάσει τους 15 και στην μέγιστη του 21 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα 2 Μάιου, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά: Σποραδικές βροχοπτώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες, αναμένονται και στην πόλη των Χανίων. Οι άνεμοι από 1 έως 4 μποφόρ, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο: Ασθενής βροχόπτωση σε όλη την διάρκεια της ημέρας αναμένεται αύριο στην πόλη του Ρεθύμνου με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς από 1 έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ηράκλειο: Βροχές αναμένονται αύριο Δευτέρα στην πόλη του Ηρακλείου. Οι άνεμοι θα πνέουν ήπιοι έως 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Βροχοπτώσεις αναμένονται το πρωί και το απόγευμα.

Στον Άγιο Νικόλαο: Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στην ελάχιστη τιμή της θα φτάσει τους 13 και στην μέγιστη του 23 βαθμούς Κελσίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook