Πώς θα αποκτήσουμε λαμπερή όψη χωρίς μακιγιάζ

πώς-θα-αποκτήσουμε-λαμπερή-όψη-χωρίς-μ-1420055

Η λαμπερή επιδερμίδα δεν είναι μόνο θέμα καλών γονιδίων ή του σωστού μακιγιάζ. Είναι κυρίως θέμα καλών συνηθειών. Έτσι κάνουμε τη μετάβαση από τον χειμώνα στην άνοιξη και ακολουθούμε τα αλάνθαστα tips που θα ενεργοποιήσουν ξανά το δέρμα μας, επαναφέροντας τη λάμψη του. Ποια είναι αυτά;

Ακολουθούμε μία καθημερινή ρουτίνα φροντίδας

Ό,τι και να γίνει, ακολουθούμε καθημερινά μια συγκεκριμένη τελετουργία ομορφιάς: Πρωινός καθαρισμός, ενυδάτωση, βραδινός καθαρισμός, αποκατάσταση, θρέψη. Μόλις μας γίνουν συνήθεια αυτές οι κινήσεις, το δέρμα μας θα αρχίσει σταδιακά ακτινοβολεί.

Αντηλιακό, το must

Το πιο σημαντικό ίσως βήμα στην καταπολέμηση της φωτογήρανσης και το πιο μεγάλο όπλο για ένα υγιές, λαμπερό δέρμα. Το χρησιμοποιούμε ακόμα και όταν έχει συννεφιά, ακόμα και αν έχουμε ανθεκτικό δέρμα. Το αντηλιακό και γυαλιά ηλίου είναι τα απαραίτητα στοιχεία της καθημερινότητάς μας.

Απολέπιση, η κίνηση-ματ

Διώχνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και ενθαρρύνουμε την αποκάλυψη μίας νέας, λείας και λαμπερής εκδοχής της. Για να κάνουμε απολέπιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα scrub, ή να καθιερώσουμε το στεγνό βούρτσισμα ή το τρίψιμο με μια νωπή πετσέτα. Επιμένουμε στην περιοχή Τ για ένα δυο λεπτά. Αν το δέρμα μας είναι ξηρό ή ευαίσθητο, μειώνουμε τη συχνότητα της διαδικασίας σε 1-2 φορές τον μήνα, ή επιλέγουμε μία μάσκα από γλυκολικό οξύ, που έχει ήπιο αποτέλεσμα.

Ενισχύουμε τον μεταβολισμό των κυττάρων

Ο εγγυημένος τρόπος για αυτό είναι το νερό. Μάλιστα προσπαθούμε να πίνουμε πάνω από 8 ποτήρια την ημέρα. Είναι ό,τι καλύτερο, γιατί ενυδατώνουμε τα κύτταρα εκ των έσω και βοηθάμε την αποβολή των τοξινών. Επίσης, ένα mist στην τσάντα είναι πάντα χρήσιμο για να δροσίζουμε την επιδερμίδα, ιδίως τις μέρες που έχει πολύ ζέστη ή πολύ κρύο.

Κοιμόμαστε

Η ανάπλαση και η επιδιόρθωση των φθορών κορυφώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι λοιπόν είναι σημαντικό να κοιμόμαστε εκείνες τις ώρες, και πιο συγκεκριμένα από τις 12 ως τις 7, προκειμένου ο οργανισμός να ξεκουράζεται και να επικεντρώνεται μόνο σε μία διαδικασία.

Δεν ξεχνάμε την άσκηση

Η συμβουλή που ακούμε συνέχεια, και που βελτιώνει κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας. Ευεργετεί τη σιλουέτα, την υγεία, την ψυχολογία αλλά και την επιδερμίδα μας. Η γυμναστική κάνει το δέρμα πιο λαμπερό, γιατί διεγείρει τη λέμφο με αποτέλεσμα να αποβάλλονται γρηγορότερα οι τοξίνες. Επιπλέον, καταπολεμά το στρες που είναι ένας από τους πιο καταστροφικούς παράγοντες της λάμψης και της υγείας του δέρματος. Δε χρειάζεται να τρέχουμε χιλιόμετρα καθημερινά. Ακόμα και η μίνιμουμ άσκηση, όπως 10 λεπτά στρέτσινγκ κάθε πρωϊ, έχει σημαντικά οφέλη.

vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook