Πώς θα αποκτήσετε το τέλειο καρέ

πώς-θα-αποκτήσετε-το-τέλειο-καρέ-1658533

Πριν από λίγες εβδομάδες η Hailey Bieber έγινε viral στα social media όταν εμφανίστηκε με ένα αυστηρό καρέ που σταματούσε πάνω από το ύψος των ώμων. Το παράδειγμά της ακολούθησε η Chiara Ferragni, επιβεβαιώνοντας πως τα κοντά μαλλιά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις της άνοιξης. Διάφορες εκδοχές του καρέ κουρέματος, άλλωστε, έχουν πρωταγωνιστήσει το τελευταίο διάστημα τόσο στις πασαρέλες όσο και στο κόκκινο χαλί, με τις διάσημες γυναίκες του Χόλιγουντ να κόβουν πόντους από τα μαλλιά τους και ταυτόχρονα να κερδίζουν πόντους κομψότητας στην εμφάνισή τους.

Γιατί να τα κόψετε καρέ;

Είναι μια τέλεια επιλογή για πολλούς λόγους: είναι βολικό και ανάλαφρο, δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια ή χρόνο στο styling και δείχνει ανεπιτήδευτα κουλ. Το καρέ είναι από μόνο του ένα fashion statement και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει στο πρόσωπό σας, στο στυλ σας και την υφή των μαλλιών σας.

Ποια είναι η πιο δημοφιλής εκδοχή;

Για την απάντηση απευθυνθήκαμε στον hairstylist Αλεξ Παρίση, ο οποίος μας αποκάλυψε πως το μήκος που ζητούν οι περισσότερες γυναίκες είναι αυτό που σταματά πάνω από τους ώμους και κάτω από το πηγούνι.

Getty Images

«Προτιμούν τις αυστηρές γεωμετρικές γραμμές, ενώ κάποιες προσθέτουν curtain αφέλειες», μας είπε, τονίζοντας ότι «αυτό το στυλ είναι ιδανικό για όσες έχουν πιο λεπτά μαλλιά που είναι ίσια ή κυματιστά». Φυσικά, όσες έχουν πιο πυκνά μαλλιά ή σγουρά, μπορούν κι εκείνες να υιοθετήσουν ένα καρέ, απλώς θα πρέπει να προσαρμόσουν το κούρεμα στον δικό τους τύπο μαλλιών, κάνοντας περισσότερο φιλάρισμα ή αραιώνοντας τα μήκη για να μειωθεί ο όγκος.

Περιορίζει το styling;

Αυτός είναι ένας από τους πιο κοινούς προβληματισμούς όσων σκέφτονται να κάνουν καρέ. Στην πραγματικότητα, όμως, μπορούν να γίνουν όλα τα χτενίσματα που γίνονται σε μακριά μαλλιά, με μικρές τροποποιήσεις. «Ενα από τα αγαπημένα hairstyles των γυναικών, οι κλασικοί, χαλαροί κυματισμοί, γίνεται ακόμα πιο εύκολα σε κοντά μαλλιά, αφού απαιτείται η χρήση εργαλείων μόνο στα εξωτερικά μήκη», μας εξήγησε ο Αλεξ. Το look τελειοποιείται με λίγο έλαιο στις άκρες και ένα ψέκασμα με λακ για κράτημα. Το αποτέλεσμα είναι ανεπιτήδευτο και στυλάτο.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook