Πώς θα απαλλαγούμε από το άγχος σύμφωνα με τους ειδικούς

πώς-θα-απαλλαγούμε-από-το-άγχος-σύμφων-1062144

Το άγχος αποτελεί ένα φυσιολογικό μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας, σχεδιασμένο για να μας κρατά ασφαλείς όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ή μια απειλή. Στην καθημερινότητά μας, το άγχος πιθανότατα να μην προκαλείται από τις απειλητικές για την ζωή συνθήκες και ακόμα και αν οι αιτίες φαίνονται ασήμαντες, οι επιπτώσεις που έχει το στρες στο σώμα μας δεν είναι.

Τι προκαλεί το άγχος στο σώμα

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει μια άβολη αίσθηση, ακόμα και πόνο, καθιστώντας την εξερεύνηση τρόπων αντιμετώπισης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Ο Οταν το άγχος μετατρέπεται σε μια διαρκή πρόκληση μάλλον θα ήταν καλό να το αντιμετωπίσετε, προκειμένου να μην σταθεί εμπόδιο στους στόχους και τις φιλοδοξίες που μπορεί να έχετε σε ποικίλους τομείς.

Μερικές στρατηγικές για να διαχειριστείτε το άγχος και να επανακτήσετε τον έλεγχο στην καθημερινότητά σας περιλαμβάνουν:

1. Κάντε μια λίστα ευγνωμοσύνης

Μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτούμε τα καλά στην ζωή μας όταν η πίεση και ο φόβος αυξάνεται. Όμως, δείχνοντας ευγνωμοσύνη για τα μικρότερα πράγματα, όπως ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι ή μια ηλιόλουστη μέρα μπορεί να βελτιώσει την διάθεσή σας και να μειώσει το άγχος, υποστηρίζει η Δρ. Gail Saltz, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Presbyterian Hospital Weill-Cornell School of Medicine.

2. Ξεκουραστείτε

«Ο ύπνος είναι η δική σας υπερδύναμη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο νευροεπιστήμονας Δρ. Matthew P. Walker. Σύμφωνα με μια από τις μελέτες του για τον ύπνο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Reviews Neuroscience, εκείνοι που στερούνται ύπνου ήταν πιο αντιδραστικοί σε συναισθηματικά αρνητικά ερεθίσματα, από εκείνους που είχαν κοιμηθεί αρκετά την προηγούμενη νύχτα.

3. Περισσότερο πράσινο

Το να περνάμε χρόνο στην φύση έχει μια βαθιά επίδραση στην ψυχολογία μας. Σύμφωνα με μελέτη στο International Journal of Environmental Health Research, ακόμη και 20 λεπτά σε ένα πάρκο είναι αρκετά για να ενισχύσουν το ψυχικό wellbeing.

4. Τεντώστε και χαλαρώστε τους μυς

Μία από τις πιο επιτυχημένες τεχνικές χαλάρωσης είναι το τέντωμα και στην συνέχεια το χαλάρωμα των μυών. Για να τα καταφέρετε τεντώσετε τους μυς για πέντε έως δέκα δεύτερα και έπειτα απελευθερώστε τους, δημιουργώντας μια σχεδόν στιγμιαία αίσθηση χαλάρωσης.

«Αυτή η πρακτική μειώνει το άγχος μέσω της σύνδεσης νου-σώματος. Οταν αισθανόμαστε πολύ άγχος, τεντώνουμε το σώμα μας», λέει η Δρ. Gail Saltz. «Και όταν τεντώνουμε το σώμα μας, ενισχύεται το μήνυμα στο μυαλό για να τονιστεί. Είναι ένα σήμα φυσιολογικής διέγερσης. Κάνοντας ό, τι μπορείτε για να χαλαρώσετε το σώμα σας βοηθά να χαλαρώσετε το μυαλό σας» καταλήγει.

Πηγή: vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook