Πως θα ανατραπεί η «μαύρη» πρωτιά της Κρήτης στα τροχαία

Η οδική παιδεία και η υιοθέτηση του σεβασμού κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ήταν τα θέματα συζήτησης στη εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη, στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, μαζί με την Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας και συντονιστή στην ομάδα SOS BOAK, Ελένη Γερακάκη.

Η Ελλάδα, και ειδικότερα η Κρήτη, κατέχουν τη «μαύρη πρωτιά», αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, αλλά όπως σημείωσε και η κ. Γερακάκη, «δε πρέπει να μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης. Αντιθέτως, πρέπει να σκεφτούμε πως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό».

Ο σεβασμός κατά τη διάρκεια των καθημερινών μας διαδρομών, αποτελεί το πρώτο βήμα για την εξάλειψη των συνεχόμενων τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας. Σύμφωνα με την κ. Γερακάκη, «πρέπει να εντάξουμε τον σεβασμό στις καθημερινές μας διαδρομές. Πρέπει δηλαδή να δείχνουμε σεβασμό τόσο στον ίδιο μας τον εαυτό, όσο και απέναντι στους συνανθρώπους μας».

Το επόμενο βήμα, αφορά στην υιοθέτηση μιας σωστής οδικής παιδείας. Η κ. Γερακάκη τόνισε ότι, «δε χρειάζεται να επιλέγουμε μια επιθετική οδήγηση, πρέπει να δείχνουμε υπομονή και ψυχραιμία, με αποτέλεσμα να γίνουμε το παράδειγμα και για τους υπόλοιπους». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «όλοι τρέχουμε, όλοι βιαζόμαστε να προλάβουμε τις δουλειές μας. Αρκεί όμως ένα λεπτό για να γίνει το κακό».

Η αλλαγή της συμπεριφοράς και το θετικό αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας, δε μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Η κ. Γερακάκη, αναγνωρίζοντας ότι η αλλαγή αυτή θέλει χρόνο για να φανεί, σημειώνει κλείνοντας, «το αποτέλεσμα θα φανεί μόνο εάν αναλάβουμε δράση, εάν αναγνωρίσουμε τα προβλήματα και προσπαθήσουμε ομαδικά να τα επιλύσουμε».

creta24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ