Πώς πρέπει να γίνεται η αυτοαπομόνωση στο σπίτι όταν το self test βγει θετικό

πώς-πρέπει-να-γίνεται-η-αυτοαπομόνωση-1201234

Για την πορεία της πανδημίας σε Αττική, Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα μίλησε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας, ο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως ανέφερε, σημαντική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται, ενώ τόνισε πως σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται ο αριθμός νέων διαγνώσεων στην Αττική με αύξηση 4 %. Ακόμη, υπογράμμισε πως μεγαλύτερη είναι η αύξηση στη Θεσσαλονίκη, με έντονη την πίεση στα νοσοκομεία.

Επίσης, o κ. Μαγιορκίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία αυτοαπομόνωσης όταν το τεστ βγει θετικό.

Συγκεκριμένα, πρέπει να τηρηθούν τα εξής:

  • Ειδικό δωμάτιο απομόνωσης για όποιον βρεθεί θετικός
  • Απόρριψη τροφίμων που έχει έρθει σε επαφή ο θετικός
  • Αποφυγή χρήσης κουζίνας από θετικούς
  • Οι θετικοί θα πρέπει να αποφεύγουν να κινούνται σε κοινόχρηστους χώρους
  • Απαραίτητη η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας
  • Όχι χρήση κοινών αντικειμένων όπως πετσέτες κ.λ.π.
  • Καθαρός αέρας – μισάνοιχτα παράθυρα

Συγκεκριμένα, όπως είπε χαρακτηριστικά, εάν κάποιος βρεθεί θετικός μετά το self test και ζει στο ίδιο σπίτι με άλλους ανθρώπους θα πρέπει να απομονωθεί σε ένα δωμάτιο και να βρίσκεται μακριά από τους υπόλοιπους τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Τα τρόφιμα που χρησιμοποιήθηκαν από τον ασυμπτωματικό φορέα τις τελευταίες δύο ημέρες θα πρέπει να πεταχτούν, ενώ ίδιος θα πρέπει να αποφεύγει την χρήση της κουζίνας.

Ο θετικός τον κορονοϊό φορέας θα πρέπει να φορά μάσκα υψηλής προστασίας όταν κινείται στους κοινόχρηστους χώρους ενός σπιτιού και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός όταν χρησιμοποιεί κοινόχρηστη τουαλέτα.

Το ίδιο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και όλοι οι υπόλοιποι που ζουν στο ίδιο σπίτι καθώς δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν την ίδια αντικείμενα στο μπάνιο ούτε τις ίδιες πετσέτες.

Ο καθένας θα πρέπει να φέρνει τα ατομικά του αντικείμενα όταν θέλει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και το μπάνιο, τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι θα πρέπει να υπάρχουν μισάνοιχτα παράθυρα σε όλο το σπίτι καθώς πλέον και ο καιρός επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Εφόσον ολοκληρωθεί η περίοδος νόσησης ενός θετικού φορέα, θα πρέπει να πλυθούν και να απολυμανθούν οι χώροι στους οποίους απομονώθηκε, δηλαδή το συγκεκριμένο δωμάτιο πριν χρησιμοποιηθεί από τα υπόλοιπα μέλη μιας οικογένειας.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook