Πώς πρέπει να επιταχύνετε για εξοικονόμηση βενζίνης

πώς-πρέπει-να-επιταχύνετε-για-εξοικον-1456711

Η ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει σημαντική αύξηση στις τιμές των καυσίμων, με το γέμισμα του ντεπόζιτου με βενζίνη να έχει γίνει πλέον μόνιμος πονοκέφαλος για τους οδηγούς.

Πρόσφατα μιλήσαμε για το κουμπί που υπάρχει σε κάθε αυτοκίνητο για οικονομία στη βενζίνη, καθώς και για την ιδανική ταχύτητα οδήγησης για εξοικονόμηση καυσίμων.

Εντούτοις, κάτι που ίσως δεν είναι γνωστό σε πολλούς είναι πώς ο τρόπος με τον οποίο επιταχύνουν οι οδηγοί θα μπορούσε να τους γλιτώσει καύσιμα -και κατ’ επέκταση χρήματα.

Πώς πρέπει να επιταχύνετε για εξοικονόμηση βενζίνης

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε από την εταιρία «Select Car Leasing», η γρήγορη επιτάχυνση επιφέρει και μικρότερη κατανάλωση καυσίμων, πληροφορία που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς.

«Πρόκειται για ένα γεγονός που πολλοί δεν αντιλαμβάνονται. Οι περισσότεροι οδηγοί νομίζουν ότι για μια πιο οικονομική οδήγηση η επιτάχυνση θα πρέπει να γίνεται πολύ ομαλά, ωστόσο αυτό δεν ισχύει», ξεκίνησε ο Γκράχαμ Κόνγουεϊ, διευθυντής της εταιρίας που διεξήγαγε την έρευνα.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «όταν μελετήσεις την επιστήμη πίσω από την εξοικονόμηση καυσίμων, θα δεις ότι τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, εάν κάνετε περισσότερη ώρα να επιταχύνετε δεν θα εξοικονομήσετε βενζίνη, αλλά το αντίθετο: η μηχανή σας θα χρησιμοποιήσει περισσότερο καύσιμο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Φυσικά, η υπερβολικά γρήγορη επιτάχυνση μπορεί να θέση σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών, επομένως είναι καλό να διατηρείται μία ισορροπία.

Όπως εξήγησε ο Κόνγουεϊ, «το να πατήσετε το γκάζι στο τέρμα δεν είναι η λύση. Στοχεύστε το πετάλι να φτάσει σε απόσταση 2/3 από το πάτωμα όταν επιταχύνετε και πατήστε με αποφασιστικότητα, αρκεί φυσικά να υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση από τα υπόλοιπα οχήματα στο δρόμο».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook