Πώς πέτυχε ο Δήμος Χανίων την χρηματοδότηση «ρεκόρ» των 15 εκ. ευρώ για Ποδηλατοδρόμιο και ανάπλαση στο κέντρο

πώς-πέτυχε-ο-δήμος-χανίων-την-χρηματοδ-1262581

Ό Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, μίλησε στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, στον απόηχο της ανακοίνωσης για την έγκριση χρηματοδότησης δύο τεράστιας σημασίας έργων για τα Χανιά: Του Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά και της ανάπλασης 30 οικοδομικών τετραγώνων στο κέντρο της πόλης (ΕΔΩ)

Όπως τόνισε, ο Δήμος Χανίων κατάφερε να εξασφαλίσει 15 εκατομμύρια από τα συνολικά 96 εκ. ευρώ του προγράμματος πετυχαίνοντας την δεύτερη  μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην χώρα, αποτέλεσμα που προέκυψε μέσα από τον συνδυασμό δυνατών προτάσεων και πολιτικών πιέσεων. Μάλιστα ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Σκυλακάκη και την κα Μπακογιάννη αλλά και τον κ. Αρναουτάκη που είχε δεσμευτεί σε περίπτωση έγκρισης μερικής χρηματοδότησης να συμπληρώσει τα ποσά από πόρους της Περιφέρειας.

Για το ποδηλατοδρόμιο ανέφερε:

«Δώσαμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στο να μπορέσουμε να πιάσουμε το έργο από το σημείο στο οποίο βρισκόταν» και προσέθεσε: «Είναι καιρός να ξεπερνάμε όλη τη μιζέρια και τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και να τα ξεπερνάμε με έργα και όχι με λόγια»

Για την ανάπλαση του κέντρου, τόνισε: «Αναβαθμίζει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών, η μεγαλύτερη ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση που έχει γίνει ποτέ στο κέντρο των Χανίων» σημειώνοντας πως τελικά οι θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους μπορεί να είναι και περισσότερες

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023:

«Οι πολίτες όντως θα ταλαιπωρηθούν όμως έχουν την κατανόηση και την αντίληψη να διαπιστώσουν ότι αυτές οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν στην πόλη εδώ και δεκαετίες, ότι θα αναβαθμίσουν την λειτουργία της, την εικόνα της και ότι τις έχουμε ανάγκη».

Σχετικά με τα δύο έργα, δόθηκε στην δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο:

zarpanews.gr

2 thoughts on “Πώς πέτυχε ο Δήμος Χανίων την χρηματοδότηση «ρεκόρ» των 15 εκ. ευρώ για Ποδηλατοδρόμιο και ανάπλαση στο κέντρο

  1. Συγχαιρώ πραγματικά τον Δήμο που επιτέλους γίνεται κάτι για μια πιο προσβάσιμη πόλη. Πολύ σημαντικό επίσης να φτιαχτούν και τα περιφερειακά παρκινγκ και να μονοδρομηθούν οι κεντρικοί δρόμοι ( Βενιζέλου, Παπανδρέου κτλ) προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο από τα αυτοκίνητα. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει αυτή η νοοτροπία να παίρνουμε αμάξι για να πάμε από τα δικαστήρια μέχρι την αγορά. Και στο Ρέθυμνο κάποιοι αντιδρούσαν στην αρχή με τις αλλαγές και τώρα τρίβουν τα μάτια τους που βλέπουν μια πόλη στολίδι.
    Όπως μπόρεσε το Ρέθυμνο να γίνει πόλη υπόδειγμα μπορούν και τα Χανιά επειδή τους αξίζει!

  2. Φαμφάρες νομιζω μακάρι να διαψευστώ γιατί τα Χανιά έχουν μείνει πολύ πίσω σε υποδομές.
    Στον κήπο δουλεύουν δύο εργάτες χωρίς ορίζοντα ολοκλήρωσης.
    Η αγορά επίσης έχει μείνει ήδη πίσω πριν ξεκινήσουν οι κυρίως εργασίες.
    Μακάρι να διαψευστώ επαναλαμβανω αλλά δεν περιμένω τίποτα από τον σημανδηρακη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook