Πώς ο Μανώλης Γλέζος συνδέθηκε με τα Ανώγεια

πώς-ο-μανώλης-γλέζος-συνδέθηκε-με-τα-αν-1021025

Αν και ο Μανώλης Γλέζος είχε γεννηθεί το 1922 στη Νάξο, ωστόσο με τη δράση του συνδέθηκε με πολλές περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τα Ανώγεια στην Κρήτη, λόγω των αγώνων του για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις των καταστροφών που προκάλεσαν οι ναζί στην περιοχή.

«Ο Μανώλης Γλέζος είναι μια συμβολική μορφή του νεότερου Ελληνισμού με χαρακτηριστικά του, το θάρρος, τη λεβεντιά και τον αγνό προβληματισμό του για την κοινωνία, τους νέους, την πολιτική και τη διατήρηση της ιστορίας του τόπου μας». Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, στέλνει το μήνυμά του για τον χαμό της θρυλικής αυτής μορφής για τη χώρα.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κεφαλογιάννης, «από πολύ νέος μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του, ο Μανώλης Γλέζος συνέδεσε την ζωή και την δράση του με την δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία και την ειρήνη. Σεβάστηκε όλους τους ανθρώπους και ανεξάρτητα από ιδεολογίες και χρώματα, προσέφερε τις υπηρεσίες του και κάθε ανθρώπινη βοήθεια. Ήταν ο Έλληνας που για τις ιδέες του συνελήφθη πολλές φορές, εξορίστηκε και φυλακίστηκε. Υπήρξε ο φίλος των Ανωγείων, του τόπου που υπεραμύνθηκε της ειρήνης και του πολιτισμού. Ο Μανώλης Γλέζος συνδέθηκε με τα Ανώγεια πριν δεκαετίες, με δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν στους κοινούς αγώνες για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσε η ναζιστική θύελλα στην πατρίδα μας».

Ο δήμαρχος Ανωγείων χαρακτηρίζει ως ακάματο αγωνιστή τον Μανώλη Γλέζο και επισήμανε στη δήλωσή του: «Θα παραμείνει για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα, θα μείνει στη μνήμη μας ως ο αγωνιστής της λευτεριάς που δίδαξε στους νέους την αξία συμμετοχής στα κοινά, που συμβούλευε τους Έλληνες να διεκδικούν και να υπερασπίζονται τις αρχές τους, τα δικαιώματα τους και όλα όσα ανά τους καιρούς με αγώνες κατέκτησαν. Πάνω από όλα όμως δίδαξε πως κανείς δε δικαιούται να υποστείλει τις έννοιες της λευτεριάς, της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας».

newsbeast.gr

One thought on “Πώς ο Μανώλης Γλέζος συνδέθηκε με τα Ανώγεια

  1. Ρε Ανωγειανοί συντέκνοι σταματηστε να γλειφετε και να προσπαθειτε να οικειοποιείτε ακόμα και ….νεκρούς για εκμετάλλευση, κάνετε τυμβωρυχία στην πραγματικότητα, οι προγονεις σας θα ντρέπονται για σας, εμείς σας έχουμε σιχαθεί με αυτά. Αναμαζιωξαρηδες δεν είστε στην Κρητη γιαυτο σταματήστε να φέρεστε σαν τέτοιοι. Και αφήστε το δύστυχο το Νικολη να αναπαυτεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !
    Έχετε άξιους σύγχρονους καλλιτέχνες όπως τον Σκουλά και άλλους να περηφανεύεστε, το χωριό σας έχει προγόνους και σύγχρονους αξιόλογους ανθρώπους αλλά σταματείσετε να τους ντροπιάζετε με όλη αυτή την ψεύτο-καπετανια, ψευδό-αυθεντικότητα και ψευδό-αντιπροσώπευση της Κρήτης, εσείς, oi Σφακιανοί και μερικά γειτονικά χωριά σας τοχετε ξευτιλίσει. Υπάρχουν άπειρα πολύ πιο όμορφα, ηρωικά, ξακουστά χωριά στην Κρήτη που ήταν και έμειναν αυθεντικα προς τιμήν τους και γιαυτο σταματήστε γιατί σας κράζουν όλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook