Πώς να βρεις το προσωπικό σου στυλ και παραμείνεις συνεπής σε αυτό

πώς-να-βρεις-το-προσωπικό-σου-στυλ-και-π-980872

Eπιδείξεις μόδας, περιοδικά, διαφήμιση, social media: Ζούμε σε μια εποχή υπερβολικής πληροφορίας. Και το μειονέκτημα της ύπαρξης τόσων πληροφοριών στα χέρια μας, είναι ότι μπορεί όλες να καταλήξουμε να μοιάζουμε ίδιες, χάνοντας την αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία μας.

Οι εισροές από πολλές και διαφορετικές πηγές είναι καλή εκπαίδευση για την αισθητική μας, η ανάπτυξή της ωστόσο μας ωθεί να βρούμε όλο και περισσότερη έμπνευση, μέχρι να εμφανιστούν αυθόρμητα ερωτήσεις όπως: Ποιο είναι το δικό μου στυλ; Πώς μπορώ να το βρω;

Δες εδώ μερικά βήματα που θα σου δώσουν τις απαντήσεις, σε περίπτωση που κι εσύ αναρωτιέσαι:

Κατάλαβε το σώμα σου 

Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσεις το σωματότυπό σου και να εντοπίσεις τις σιλουέτες που σε κολακεύουν. Σε συμβουλεύουμε να συνεργαστείς με άτομα που εμπιστεύεσαι και να βρείς τα hero-items στην ντουλάπα σoυ. Οι φωτογραφίες όπως και ο καθρέφτης θα σε βοηθήσουν να εντοπίσεις τα shapes στα οποία μπορείς να βασιστείς.

Βρες τα χαρακτηριστικά κομμάτια σου 

Οι περισσότερες γυναίκες που ξεχωρίζουν για το στυλ τους έχουν χαρακτηριστικά στοιχεία που φαίνονται από μακριά. Αυτό μπορεί να είναι ένα αξεσουάρ, ένα χρώμα ή print ή ακόμα και ένα beauty τρικ. Η Caroline Issa έχει το κόκκινο κραγιόν της, η Anna Wintour έχει τα γυαλιά της και οι δίδυμα Olsen τις δραματικές τους σιλουέτες (και τους Starbucks τους φυσικά).

Βρες τα χρώματα που σου ταιριάζουν 

Εκτός από τις σιλουέτες πρέπει να ξέρεις και τα χρώματα που σου ταιριάζουν. Διάβασε τις συμβουλές των ειδικών και τα χρώματα που ταιριάζουν στους τόνους του δέρματός σου και δοκίμασε διαφορετικές αποχρώσεις για να βρεις εκείνα που σε κολακεύουν.

Φτιάξε ένα moodboard 

Ενα καλό τέχνασμα για να επεξεργαστείς το προσωπικό σου στυλ είναι να δημιουργήσεις ένα λεπτομερές moodboard με όλα τα looks που σου αρέσουν. Tο Pinterest ή ακόμα και το Instagram είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις.

Επένδυσε σε κομμάτια που ξέρεις ότι θα φορέσεις πολλές φορές

Ενα επιτυχημένο signature στυλ είναι αυτό που θα αγαπήσεις για χρόνια έτσι θα πρέπει να εστιάσεις σε πράγματα που πραγματικά αγαπάς. Ένα καλό τρικ είναι να έχεις μια ξεχωριστή πλευρά στη ντουλάπα για ένα μήνα στην οποία θα τοποθετείς ό, τι φοράς- έτσι θα εντοπίσεις γρήγορα τα κομμάτια που αποτελούν τα δομικά στοιχεία της ντουλάπας σου.

Εντόπισε τα πράγματα που δεν σου αρέσουν

Οσο σημαντικό είναι να βρεις τα κομμάτια που σου αρέσουν, άλλο τόσο είναι να εντοπίσεις κι εκείνα που δεν σου κάνουν. Το ότι κάθε Instagrammer φοράει ένα συγκεκριμένο κομμάτι δε σημαίνει ότι πρέπει να το φορέσεις κι εσύ αν δεν σε εκφράζει.

Οργάνωσε την ντουλάπα σου

Το κλειδί για το προσωπικό στυλ είναι μια λειτουργική, οργανωμένη ντουλάπα. Σύμφωνα με ειδικούς θα πρέπει να περιλαμβάνει το πολύ 50 κομμάτια και λιγότερα.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook