Πώς να ταξιδέψετε οικονομικά στην Ελλάδα

πώς-να-ταξιδέψετε-οικονομικά-στην-ελλ-1508603

Με τις γαλαζοπράσινες παραλίες, τα ηλιόλουστα μνημεία και την πεντανόστιμη κουζίνα, η Ελλάδα αποτελεί πραγματικά το απόλυτο πακέτο για ονειρεμένες διακοπές. Ας μην ξεχνάμε επίσης την έντονη καλλιτεχνική της σκηνή και τα βουνά που κόβουν την ανάσα! Η χώρα μας είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη και αυτό το άρθρο θα σας διδάξει πώς να ταξιδέψετε την Ελλάδα με χαμηλό budget και να ανακαλύψετε τα φθηνότερα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε.

1. Πώς να κλείσετε οικονομικά εισιτήρια;

Η εξοικονόμηση χρημάτων για διακοπές στην Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινάει από τα πρώτα κιόλας στάδια του σχεδιασμού των διακοπών σας. Μόλις έχετε μια σαφή εικόνα στο μυαλό σας για το ποια μέρη θέλετε να επισκεφθείτε, πότε και πόσο καιρό θα μείνετε, η κράτηση του καταλύματός σας εκ των προτέρων είναι απαραίτητη όταν προσπαθείτε να μειώσετε το κόστος. Η εξοικονόμηση από την αρχή ισχύει και για τα έξοδα μετακίνησης, τόσο για τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όσο και για την ενοικίαση αυτοκινήτου. Ειδικά εάν πρόκειταi για αεροπορικά εισιτήρια σας προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε οπωσδήποτε τις μηχανές αναζήτησης και σύγκρισης τιμών. Θα σας κερδίσουν τόσο χρόνο και χρήματα, όσο δεν είχατε φανταστεί.

2. Πώς να επιλέξετε οικονομικούς προορισμούς στην Ελλάδα;

Είναι σχετικά εύκολο να μπείτε στον πειρασμό να επισκεφθείτε τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά. Πώς μπορείτε να αντισταθείτε στη μαγευτική θέα από την Καλντέρα της Σαντορίνης ή στη μοναδική θέα των ανεμόμυλων της Μυκόνου; Λοιπόν, μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε υπέροχα ελληνικά πανοράματα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Υπάρχουν πολλά ακόμη νησιά στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων εκτός από την υπερεκτιμημένη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Σχεδόν οποιοδήποτε άλλο κυκλαδίτικο νησί θα σας εγγυηθεί τις ίδιες εκκλησίες με γαλάζιο τρούλο, τα ασβεστωμένα σπίτια, τους κήπους και τα μονοπάτια με τις ροζ μπουκαμβίλιες, ενώ η τιμή δεν θα είναι τόσο υψηλή. Επιλέξτε λιγότερο επισκέψιμα νησιά, όπως η Σίφνος, η Σέριφος, η Ανάφη ή ακόμα και η Πάρος, για να αποκτήσετε την αυθεντική ατμόσφαιρα των ελληνικών νησιών σε πιο προσιτές τιμές. Σίγουρα θα ανακαλύψετε παρθένες παραλίες και πολλά, πολλά άλλα. Μια άλλη εξαιρετική ιδέα για να μειώσετε τις υψηλές τιμές είναι να εξερευνήσετε την ηπειρωτική Ελλάδα. Αν και τα ελληνικά νησιά μπορεί να ακούγονται σαν ένας παραδεισένιος προορισμός, υπάρχουν πολλά άλλα μέρη που μπορείτε να απολαύσετε και στην ηπειρωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των παραλιών.

3. Πως θα βρείτε την πιο οικονoμική διαμονή;

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για διαμονή που δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε το τέλειο μέρος για να μείνετε. Ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό που διαθέτετε, είναι πάντα δυνατό να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα, προκειμένου να γλιτώσετε τα έξοδα του ξενοδοχείου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μείνετε σε ένα οικογενειακό ξενοδοχείο αντί για μια μεγάλη, διεθνή δομή. Οι τιμές τείνουν να είναι χαμηλότερες όσο πιο νωρίς αρχίζετε να ψάχνετε, οπότε μην αφήνετε αυτό το βήμα για την τελευταία στιγμή. Τα φτηνά και βολικά μέρη πιάνονται πολύ γρήγορα!

4. Ποια εποχή να ταξιδέψετε;

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι περίοδοι αιχμής των ταξιδιών για την Ελλάδα και υπάρχουν λίγες προσφορές. Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, των πλοίων και των καταλυμάτων είναι στα υψηλότερα επίπεδα. Πολλά από τα μέρη που προσφέρουν την καλύτερη τιμή εξαντλούνται γρήγορα, με αποτέλεσμα όσοι περιμένουν να οριστικοποιήσουν τα καλοκαιρινά τους σχέδια να πληρώνουν το τίμημα. Ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος από την άλλη, είναι σίγουρα φθηνότεροι, αλλά και πάλι ελαφρώς. Για πολλούς έμπειρους ταξιδιώτες στην Ελλάδα, ο Μάιος και ο Οκτώβριος είναι οι γλυκύτατοι μήνες για να επισκεφθείτε τη χώρα, καθώς όλα είναι ανοιχτά και λειτουργούν, ο καιρός είναι εξαιρετικός και οι τιμές μπορεί να μειωθούν κατά 25% ή και περισσότερο. Εάν ωστόσο, θέλετε να πάτε οπωσδήποτε κάπου τον Ιούλιο ή το Αύγουστο πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο esky.gr και ανακαλύψτε υπέροχα φτηνές πτήσεις για Ρώμη ή για οποιοδήποτε άλλο προορισμό του εξωτερικού προτιμάτε. Θα σας βγει σίγουρα πιο φτηνό το ταξίδι και θα πάρετε μια μικρή και καλή πρόγευση μέχρι τις κύριες διακοπές σας στην Ελλάδα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook