Πώς να «συνδεθείτε» ξανά με τον σύντροφό σας και να αναθερμάνετε τη σχέση σας

πώς-να-συνδεθείτε-ξανά-με-τον-σύντρο-1400080

Είναι αλήθεια πως οι μακροχρόνιες σχέσεις είναι απαιτητικές. Μάλιστα, είναι πολύ εύκολο να θεωρείς τον άλλο άνθρωπο δεδομένο μέσα σε μία σχέση που μετρά χρόνια, ειδικά όταν η «φλόγα» του πρώτου καιρού σβήνει. Η κλινική ψυχολόγος, Bethany Cook, όμως, μπορεί να ανατρέψει αυτό το αίσθημα ρουτίνας και συνήθειας που κατακλύζει συχνά τις σχέσεις.

Διαβάστε παρακάτω πώς πιστεύει η ίδια ότι μπορείτε να αναθερμάνετε τη σχέση σας

Βήμα 1ο: Ζήστε ξανά το πρώτο σας ραντεβού

Ο ενθουσιασμός που επικρατούσε τις πρώτες φορές που βρισκόσασταν ανήκει στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τον ζήσετε ξανά: «Το να ζήσετε ξανά το παρελθόν δεν είναι καθόλου άσχημο σε αυτή την περίπτωση. Για την ακρίβεια είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναβιώσετε το πάθος στη σχέση σας. Θα θυμηθείτε τι σας κέντριζε το ενδιαφέρον στον σύντροφό σας και θετικές μνήμες θα επαναφέρουν τη λαχτάρα και τη χαρά στη σχέση σας. Το να επαναληφθεί η ιστορία εδώ δεν είναι καθόλου κακό», λέει η ειδικός.

Βήμα 2ο: Αφήστε στην άκρη το τηλέφωνο

Το πιο ξεκάθαρο βήμα που πρέπει να κάνουμε, αν θέλουμε να βρεθούμε κοντά με τους ανθρώπους στη ζωή μας γενικά και όχι μόνο με το ταίρι μας. Για την τελευταία περίπτωση, όμως, η ειδικός προτείνει να αφήσουμε τα τηλέφωνα στο σπίτι την επόμενη φορά που θα κανονίσουμε ένα ραντεβού με το ταίρι μας. Έτσι το συνεχές τσεκάρισμα του κινητού για το «μήπως συνέβη κάτι» δεν θα σας απασχολεί και θα σας επιτρέψει να επικεντρωθείτε στον συνομιλητή σας, δηλαδή τον σύντροφό σας.

Βήμα 3ο: Αφήστε και τα χέρια σας στην «απέξω»

Τώρα που τα κινητά τηλέφωνα δεν σας αποσπούν, επιτρέψτε στις αισθήσεις σας αναλάβουν το βράδυ. «Η αισθητηριακή διέγερση μέσω ενός γεύματος αυξάνει την ευχαρίστησε εν γένει και πολύ άνθρωποι είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το να τρως με τα χέρια συμβάλλει στο να ανέβει η λίμπιντο σχεδόν αμέσως. Είτε επιλέξετε φαγητό στο σπίτι είτε γεύμα σε ένα εξωτικό εστιατόριο, προτιμήστε να τσιμπήσετε με τα χέρια. Πριν το κατακρίνετε δοκιμάστε το».

Βήμα 4ο: Ανταλλάξτε μια μονόλεπτη αγκαλιά κάθε ημέρα

Ήδη γνωρίζουμε πως το άγγιγμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του ζευγαριού. Φανταστείτε πόσο καλό θα κάνει η αγκαλιά ενός λεπτού στη σχέση σας. «Προσπαθήστε να μοιραστείτε μια αγκαλιά με διάρκεια με το ταίρι σας μέσα στην ημέρα. Μία αγκαλιά κατά την οποία θα μπορέσετε να χαλαρώσετε ο ένας στα χέρια του άλλου. Για καλύτερα αποτελέσματα προσπαθήστε να βρίσκεστε σε ισορροπία (όχι ο ένας να τραβά τον άλλον στο μέρος του, για παράδειγμα). Έτσι, πραγματικά θα καταφέρετε να εξισορροπήσετε και τις ενέργειές σας.

Βήμα 5ο: Πείτε «ευχαριστώ»

Ακόμα και χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ακόμα και αν δεν είναι στον ίδιο χώρο. Η ψυχολόγος προτείνει να στέλνετε μηνύματα με όμορφα και γλυκά λόγια στο ταίρι σας τονίζοντας τα θετικά στη σχέση και τον χαρακτήρα του. «Με αυτόν τον τρόπο ενισχύετε τα θετικά συναισθήματα».

Βήμα 6ο: Ξεκινήστε μαζί μια δραστηριότητα

Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε γυμναστική, ποδήλατο ή bungee jumping. Μπορείτε απλώς να παρακολουθήσετε ένα μάθημα χορού ή μαγειρικής. «Βρείτε μια δραστηριότητα που θα βελτιώσει τις γνώσεις σας και θα “ξυπνήσει” το παιδί που κρύβετε μέσα σας. Επιπλέον, με την πληθώρα μαθημάτων και δραστηριοτήτων που μπορείτε να βρείτε online, ίσως να μην χρειαστεί καν να βγείτε από το σπίτι σας. Θα είστε, όμως, μαζί με τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής σας».

Βήμα 7ο: Δηλώστε συμμετοχή σε κοινές εθελοντικές δράσεις

Σε περίπτωση που τα μαθήματα χορού ή οι δραστηριότητες δεν είναι το «φόρτε» σας μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε μια εθελοντική δράση. Με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο θα μπορέσετε να δείτε πως μοιράζοντας αγάπη γίνεστε καλύτεροι και έρχεστε πιο κοντά. «Οι πράξεις αλτρουισμού απελευθερώνουν τις ορμόνες της ευτυχίας στον οργανισμό και μας κάνουν να νιώθουμε πιο αγαπητοί και πιο συνδεδεμένοι με τους γύρω μας, άρα και με το ταίρι μας», τονίζει η ψυχολόγος.

Βήμα 8ο: Κάντε μασάζ ο ένας στον άλλο

Έπειτα από μια κουραστική και απαιτητική ημέρα ένα μασάζ είναι το καλύτερο χαλαρωτικό. Βέβαια, το να σας ζητήσει το ταίρι σας να του κάνετε μασάζ ενώ είστε και εσείς πολύ κουρασμένη, το πιθανότερο είναι να δημιουργήσει περισσότερα νεύρα στη σχέση. Για να το αποφύγετε αυτό, η ψυχολόγος προτείνει να κάνετε μασάζ σε μικρές περιοχές του σώματος. «Ένα μασάζ στα πόδια, στο κεφάλι ή τα χέρια θα ικανοποιήσει την ανάγκη του συντρόφου σας και τη δική σας για λίγη φροντίδα και χαλάρωση». Plus: Θα σας φέρει πολύ πιο κοντά, αν καταλαβαίνετε τι εννοούμε.

Βήμα 9ο: Διαβάστε το ίδιο βιβλίο

Είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που ακούμε συχνά για τις ταινίες, μόνο που στην περίπτωση του βιβλίου θα έχετε κάτι να συζητάτε για ημέρες. Ένα καλό βιβλίο ίσως είναι αυτό που χρειάζεστε για να «ξυπνήσετε» τα ενδιαφέροντά και την περιέργειά σας και ιδανικά τον θαυμασμό του ενός για τον άλλο.

Βήμα 10: Οργανώστε ένα «ταξίδι εξερεύνησης» στα σώματά σας

Κάτι σαν το κυνήγι θησαυρού που παίζαμε στα πάρτι, αλλά στο σώμα σας. «Είναι όσο σέξι ακούγεται», λέει η ψυχολόγος και συνεχίζει εξηγώντας: «Δημιουργήστε τρυφερές στιγμές μέσω της εγγύτητας και της ανακάλυψης των κορμιών σας. Αφού γδύσετε ο ένας τον άλλο, αρχίστε να “ανακαλύπτετε” τα κορμιά σας. Για παράδειγμα, πείτε στο ταίρι σας να βρει το σημείο στο οποίο γαργαλιέστε περισσότερο ή το σημάδι που πάνω από τη μέση που σας αρέσει να σας αγγίζουν πιο πολύ ή ένα σημάδι που έχετε εκ γενετής – κάντε το ίδιο για εκείνον και δεν θα χάσετε».

marieclaire.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook