Πώς να σταματήσεις να νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα

πώς-να-σταματήσεις-να-νοιάζεσαι-για-το-1537263

Αν δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις επειδή σκέφτεσαι τι θα σκεφτούν οι άλλοι για σένα, τότε αξίζει να ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών

Αν είσαι από τα άτομα που σκέφτονται πολύ αν πρέπει να ανεβάσουν μία φωτογραφία στα social επειδή δεν ξέρουν αν θα αρέσει στον κόσμο, τότε ξέρεις πόσο ενοχλητικό είναι να νοιάζεσαι τόσο για το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα.

Παρόλο που είναι απολύτως φυσιολογικό να λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν σου τη γνώμη των κοντινών σου προσώπων, όταν αρχίζει να σε επηρεάζει η γνώμη μερικών αγνώστων, τότε όλο αυτό γίνεται κάπως προβληματικό. Η ειδικός ψυχικής υγείας, Luke Kennedy, δίνει μερικές συμβουλές στο Stylist σχετικά με το πώς μπορούμε να περιορίσουμε τον τρόπο που μας επηρεάζει η γνώμη των άλλων.

Κάνε λίγη «εσωτερική δουλειά»

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να μην υπολογίζεις τόσο τη γνώμη των άλλων, είναι να ξέρεις καλά τον εαυτό σου. Η αυτεπίγνωση για αρχή, βοηθάει ώστε να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση σε σένα και τις αποφάσεις σου. Μέσω αυτής μάλιστα θα κατανοήσεις καλύτερα συμπεριφορές ενώ θα αρχίζεις να βάζεις όρια όταν παραβιάζονται.

Άσε τον εαυτό σου να κάνει λάθη

Αν νοιάζεσαι πολύ για το τι θα πουν οι άλλοι για σένα, το πιο σίγουρο είναι ότι αποφεύγεις πάντα να κάνεις λάθη οπότε αποφεύγεις κατ’ επέκταση κάθε άβολη κατάσταση. Είναι σημαντικό λοιπόν να αφήσεις τον εαυτό σου να κάνει λάθη και επίτρεψε να σου ασκήσουν κριτική χωρίς να το πάρεις κατάκαρδα.

Διάλεξε προσεκτικά τα άτομα που έχεις κοντά σου

Αν συναναστρέφεσαι άτομα που σου ασκούν έντονη κριτική και συνεχώς στέκονται σε λάθη και αδυναμίες σου, τότε μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά με τον κοινωνικό σου περίγυρο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγεις να σπαταλάς τον χρόνο σου με τέτοια άτομα. Αν γίνεις πιο επιλεκτικός, θα δεις ότι θα επηρεάζεσαι όλο και λιγότερο από τα άτομα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα και αμήχανα.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook